15. nov, 2014

Hoe maak je een lunch van je collega aantrekkelijker?

Op mijn werk heb ik diverse collega’s. Collega’s met verschillende achtergronden, vakgebieden, kennisniveaus, interesses, hun oorsprong, collegialiteit, omgang met andere collega’s, humor, smaak en door dit alles hun benaderbaarheid.

Nu heb ik een collega met een Italiaanse achtergrond en naar mijn idee is zijn temperament verder ook Italiaans. Al laat hij dat niet altijd merken, dat moet ook niet bij die nuchtere Nederlanders. Verder heb ik een collega met een Chinese achtergrond en een stagiair als collega, deze met Turkse achtergrond.

Tot slot hebben wij vieren een collega… een beste collega die graag in de aandacht staat en dat ook wel eens naar zich toe roept. Een Nederlander die zijn oorsprong ergens niet eens zo ver van mij vandaan heeft. Hij heeft op de werkvloer bij ons veel plezier en zijn collega’s om hem. Samen hebben wij nog meer plezier met elkaar. Ik moet er wel bij schrijven dat er gewerkt wordt en indien nodig in het werk elkaar bijstaan. Lang leve deze multiculturele internationale collegialiteit samenwerking.

Nu onze Italiaanse collega, die mag zo af en toe graag zijn temperament kenbaar maken naar zijn Nederlandse collega. Deze laatste heeft al diverse keren zijn bureaustoel- en linkerhandmuis-instelling kunnen herstellen. Dit met een lachend gezicht en zijn collega’s nog meer. Zo bedacht gisteren onze Italiaanse collega om de lunch (een gezond fruithapje na de vrijdagse patat) van mijn Nederlandse collega met een stift aantrekkelijker te maken. Het geheel zag inderdaad aantrekkelijk uit, mijn Nederlandse collega was blij verrast en we hebben met ons allen om kunnen lachen.

Voor mij was het een mooi plaatje, neem daarbij de weerspiegelingen van het licht erbij en je zult er zo aan beginnen om het te nuttigen. Voor mijn Nederlandse collega was het een lekker opgesierde fruithapje. Althans, ik ga er vanuit dat hij het opgegeten heeft…