16. nov, 2014

Een spirituele wandeling in oktober 1 - 5

Stel je voor dat je een stukje materie op deze aardbol bent. Niet dat dit kan, maar stel het eens voor. Als dat stukje materie een stukje water is en wel zo klein dat het een watermolecuul is. Een molecuul is het kleinste deel van een materie wat nog dezelfde eigenschappen bevat van de deze materie. Een voorbeeld, neem een korreltje zout. Ga dit delen en dan nog verder delen. Op een gegeven moment blijft er een stukje zout wat nog steeds zout smaakt. Ga je dit stukje zout delen dan vervalt het in atomen.

Zo ook met water. Ga je deze delen dan blijft er op een gegeven moment een drupje water over, molecuul, wat nog water genoemd kan worden. Ga je deze watermolecuul delen, dan krijg je een atoom zuurstof en 2 atomen waterstof. In de scheikunde wordt het O en H2 genoemd en water wordt H2O genoemd. Dit in de zuiverste vorm, zonder de natuurlijke aanwezigheid van mineralen.

Water kan in drie vormen voorkomen. In een vaste vorm; ijs genaamd. Vloeibaar; dat is het water zoals wij het kennen. Gasvormig; eigenlijk moet ik hier zeggen waterdamp.

Water komt op onze aardbol veel voor en in elk organisme bevindt zich water. Zonder water geen leven. Wij organismen nemen water tot ons en wij scheiden het van ons af. Voor ons als mensen bekeken, wij drinken het. Zo ook de fauna, terwijl de flora het veelal met hun wortelgestel tot zich neemt.

Water wordt in veel processen en fabricages gebruikt. Een proces kan zijn, het schoonmaken van je kleding in je wasmachine en bij fabricage kan men denken aan het bakken van brood. Zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken en deze in diverse sectoren. Waar wordt water niet voor gebruikt?

Veel gepraat over water, maar neem nu eens een enkele molecuul water. Je komt dan nog eens ergens en je bent stukje materie van iets veel groters. Neem ik nu de drie vormen waarin water in voor kan komen, dan kan het in diverse circulaties voorkomen. Ga eens een glas water drinken en bekijk wat er daarna gaat gebeuren.

Deze gedachten kwamen bij mij op nadat ik deze foto van de IJssel heb gemaakt vanaf de uiterwaarden. Ik nam deel aan een wandeling. Een wandeling waarbij ik om mij heen kon kijken en genieten.