8. dec, 2014

‘U bevindt zich hier’

Ben ik op zaterdag 4 oktober jl. ’s middags tegenover het Kerkplein proberen het gebouw van de kerk en de kerk zelf in Olst op de foto te zetten, kom ik op een gegeven moment aan het kijken dat een tweetal voetgangers in mijn beeld lopen. Staan zij eerst aandachtig naar de kerk te kijken, bewonderen zij het beeld wat bij de kerk staat en lopen dan verder. Zelf was ik toen die middag bezig om de voorgenoemde gebouwen samen en zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Dit voor de website van de kerk.

Kregen die voetgangers mij in hun zicht en kwamen toen naar mij toe gewandeld. Bij mij was het toen (inwendig) van; “Ga uit mijn beeld!”.

Maar goed, wij komen aan de praat. De eerste persoon van het tweetal stelde zich netjes aan mij voor dat hij Arno van der Heyden heet. De andere persoon, Arno’s compagnon, stond alleen maar foto’s te maken. Foto’s van de directe omgeving van het Kerkplein en van mijn persoon. Niet dat ik zo als een model rond loop. Afijn, dat ben ik…

Arno gaf te kennen dat hij die avond in het Holstohus op zou gaan treden en vroeg of ik ook kwam. Hij gaf mij een affiche en vertelde dat hij en zijn compagnon meningen aan het peilen waren voor de aanleg van een rotonde...

Of die rotonde gaat komen in Olst, dat kun je lezen op zijn website. Mij heeft het op die zaterdag een mooie avond gegeven waarbij Arno leuk van zich af kon praten over zijn belevenissen in Olst van die dag.

Nu zit ik wel met de vraag of in elke plaats waar hij optreed een rotonde wordt aangelegd……?