20. dec, 2014

IJskoud straalt zij haar macht en kracht uit

Gisteren heb ik iets moois gezien…

Iets…, ik moet zeggen dat ik een vrouw heb gezien. Ze oogt knap en mooi. Tegelijkertijd straalt zij macht en kracht uit. Een vrouw waar je stevig in je schoenen moet staan om haar bij je te houden.

Haar lichaam is mooi om te zien, een mooi glad uiterlijk in haar gezicht, mooi lang haar, haar lichaam vertoont mooie rondingen en haar innerlijke……?

Haar innerlijke…, haar innerlijke is ijskoud. Daarbij, zij toont haar kracht en macht uit met haar zwaard. Wie weet wat zij allemaal met haar zwaard een ander heeft aangedaan.

Oké, nadat ik deze vrouw heb aanschouwd en heb haar schip heb bewonderd ben ik door gaan lopen op het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Hier heb ik een ijskoud avontuur beleefd. Dat had ik er voor over om te zien wat de ijskunstenaars uit grote blokken ijs hebben gemaakt. Ik heb in diverse (ijskoude) werelden en tijdsperioden gelopen. Warm aangekleed, muts en das om en handschoenen aan om de vrieskou te doorstaan. Mijn fototoestel op scherp en deze heeft vele foto’s gemaakt. Het was zo koud daar dat mijn handen op een gegeven moment mijn fototoestel niet meer konden bedienen. Maar na een eerste keer de looproute gedaan te hebben gedaan kon ik deze route nog een keer lopen. Dit door eerst gebruik te maken om een warme erwtensoep te eten. Daar kom je van bij. Hierna de ijsbeelden nog een keer bekijken.

Ik heb mooie ijsbeelden gezien; een maanwagen, een Dakar-rally rijder, de 7-Provincien en de aanval op Pearl Harbor. Deze laatste heb ik prachtig gevonden…

IJs is bevroren water. Als dit festival afgelopen is, dan worden alle ijsbeelden water en waar vloeit dit water dan heen? Misschien verdampt het tot regendruppels. Het kan dan maar zo zijn dat ik in februari wel een keer in de regen fiets en misschien krijg ik dan druppels water over mij heen wat afkomstig zijn van deze ijsbeelden…