27. dec, 2014

Steen nummer 77

Gisteren kwam ik een steen met het opschrift '77' tegen. Hij ligt bij het Dwingelderveld in het bos.

Hiervoor ben ik gisteren eerst met de trein naar Beilen in Drenthe vertrokken. Hierbij al genietend, van het uitzicht wat ik had uit de trein. Het had gisternacht wat licht gevroren en dat was te zien op de velden en aan de takken van bomen en struiken. De vrieskou had alles een witte bevroren waas gegeven.

 

In Beilen ben ik begonnen met een wandeltocht met als eindpunt Ruinen. Nu heb ik in Drenthe veel gefietst, wandelen heb ik hier nog niet veel gedaan. De weinige keren dat ik in Drenthe gewandeld heb, heeft het mij al verrast. Gisteren heeft het mij nog verder doen verrassen. Nu zat gisteren het weer op tweede Kerstdag ook mee, het was zonnig en het was bijna een mooie heldere blauwe hemel.

 

Ik ga niet veel vertellen over mijn wandeltocht, ik raad iedereen aan om het zelf eens te wandelen. De schoonheid van het Drentse landschap, de rust en stilte én het genieten wat je hier gaat doen. Bij een wandeltocht zoals deze, moet men niet veel mensen tegenkomen. Dat kwam ik gelukkig dan ook niet tegen. Pas bij Ruinen, bij een informatiecentrum van Natuurmonumenten, kwam ik (veel) wandelaars tegen. Bleek dat er vanaf daar een Tweede Kerstdagwandeling gaande was. Zie ik daar ook nog mensen lopen in kerststemming gekleed…… Dit terwijl ik op dat moment zojuist, een kilometer lange zandweg wat onder water stond heb moeten doorstaan. Gelukkig was het mogelijk om op de hoge kanten langs deze zandweg je voeten droog te houden, maar je liep dan wel in het lange vochtige gras.

 

Kerstmis…, lees en bekijk mijn eerste Kerstdag én wandel mee tijdens mijn tweede Kerstdag.