1. jan, 2015

Een gesloten deur…

In het leven krijgt men wel eens te maken met gesloten deuren. Deuren waartoe men geen toegang krijgt. Komt men bij een gesloten deur, dan moet men een andere weg kiezen of het juiste moment afwachten wanneer de deur geopend is.

De deur van het jaar 2015 is al vele uren geopend en wij verblijven nu daarin volop. Terug naar het jaar 2014 kan niet meer, dat is voorbij.

 

Hoe zal 2015 verlopen? Wordt het een hoogtepunt uit ons leven of een duister moment wat wij zo gauw mogelijk willen vergeten? Niemand die het ons dat kan zeggen. Zo wacht ik het zelf ook af wat 2015 mij zal brengen. Het zal mooie gebeurtenissen brengen, maar ook mindere… Ik ben al wat gewend.

Afgelopen september ben ik begonnen met mijn website Mijn Kijk Op Dingen. Dit in eerste instantie om foto’s wat ik tijdens mijn bezigheden maak, er op te plaatsen. Maar bij foto’s hoort ook een stukje tekst erbij, wat stelt de foto voor. Bij het bedenken en schrijven van deze teksten komt dan bij mij een stukje bedenksel, beleving, gevoel, stemming, gedachten… en wat nog meer naar boven. Als ik er dan de behoefte aan heb, wil ik het dan uiten en delen. Voor mij is het dan, dat ik het op mijn website ga schrijven. Een andere manier van uiten in mijn thuissituatie heb ik niet.

2015 zal voor een ieder een persoonlijke beleving worden, net zoals afgelopen jaar. Leeft men innig met elkaar dan zal het veel samen delen zijn, maar toch zullen hierbij dingetjes persoonlijk zijn.

Wat zal ik in het nieuwe jaar beleven en doen? Mijn persoon gaat verder met zijn zoektocht naar zijn eigen Ik. Een zoektocht, waarbij hij doordeweeks als technisch tekenaar zijn vak uitoefent, als vrijwilliger veel (internet en redactie-)werkzaamheden doet voor de Protestantse Gemeente in Olst én sportief (zeer) graag actief is. In het laatste, ik kan moeilijk lang stil zitten.

Nu schrijf ik dat mijn persoon met een zoektocht bezig is, maar dit geldt voor iedereen. Een ieder is met een (zoek-)tocht bezig. Hopelijk komen wij in onze (zoek-)tocht voor 2015 mooie dingen tegen, wat ons interesseert, aandacht trekt en waarbij wij van kunnen genieten… Dit door onze liefhebberijen, gewoontes en bezigheden.

De foto's die hier in mijn tekst als verwijzingen getoond worden, zijn van de Bergkerk (St. Nicolaaskerk) in Deventer. Deze foto’s heb ik op 23 december 2014 gemaakt, klik hier om alle foto's te zien.