13. feb, 2015

Wachten op de foto's bij de fotograaf 1 - 2

Vanmiddag na mijn werktijd ben ik naar de fotograaf in Deventer gegaan. Dit om van enkele foto’s wat ik heb gemaakt, grote afdrukken te laten maken. Nadat de foto’s bij de fotograaf geselecteerd waren en de formaatgroottes opgegeven, zou het een half uur duren voordat de foto’s gereed waren. Oké…, wat ga ik nu even doen?

Ik besluit om even bij de IJssel te kijken, ik heb mijn fototoestel bij mij, misschien kan ik een paar mooie plaatjes maken. Het was de gehele dag al zonnig weer, dit in vergelijking met de afgelopen dagen toen het grijs bewolkt was. Maar op kantoor heb ik vandaag en de afgelopen dagen daar weinig van vernomen. Het was voor mij en andere collega’s een paar zeer drukke en lange dagen. Vandaag is het gereed gekomen en het is verstuurd. Nu, van de fotograaf al lopend naar de IJssel, proberen tot rust te komen en mij op het weekend verheugen. Maar eerst wachten op de bestelde foto’s.

Bij de IJssel en dan bij de Wilhelminabrug besluit ik de trap op te gaan van het bruggenhoofd. Vandaar bereikt men het fietspad wat naast de autorijbaan loopt. Bovenop het bruggenhoofd, de zon is aan het onder gaan en ik heb zicht op de Bolwerksmolen… Ik ben mijn afgelopen week aan het wegdenken. Even geen drukke tekenwerkzaamheden, maar genieten van wat ik zie. Dat op het tijdstip, zo aan het van de middag.

Na een tijdje besluit ik om naar de andere kant van het bruggenhoofd te gaan. Hiervoor moet ik de trap aflopen en kom eerst op een bordes uit alvorens ik op straat ben. Vanaf het bordes heb ik zicht op de onderkant van de brug en… de zon schittert net om de brug heen. Prachtig… Aan de andere zijde van het bruggenhoofd is het ook genieten van de IJssel en daarbij van de Wilhelminabrug wat ouderwets degelijk in elkaar is gezet.

Na een tijdje besluit ik om weer naar de fotograaf te gaan, maar eerst ga ik naar het kunstobject "Zeilen" van Ben Schildkamp om deze ook op de foto te zetten. Daarbij, dat ik nu later thuis kom dan vooraf verwacht… Het was afgelopen dagen halverwege de avond dat ik thuis kwam, nu kom ik nog met de avondschemering thuis…