14. feb, 2015

Marsmanvonder

Afgelopen zondag de achste februari ben ik van Olst naar Zutphen gewandeld. Voor deze wandeltocht had ik op het internet een route uitgestippeld en wel zo dat het niet alleen maar verharde wegen waren. Ik heb diverse bos en zandwegen kunnen bewandelen.

Met het wandelen hierin Nederland krijg je te maken met diverse hindernissen. Verkeerswegen, hekwerken, watersloten, rivieren, spoorlijnen, autosnelwegen en wat nog meer. Kortom, je moet soms een eind omlopen om een voorgenoemde hindernis te omzeilen. Van mijn wandeltocht afgelopen zondag was het bij mij bekend dat ik de Schipbeek en de snelweg A1 zou passeren. Met de routeplanner waar ik mijn route aan het uitstippelen was, heb ik deze naar een passage laten gaan. Daar ik wist van, dat ik deze ooit eens genomen had. Dit eens met een trimloop. Op deze passage maak je de oversteek over de Schipbeek en ga je onder de viaduct door de A1 passeren.

Deze passage is alleen voor voetgangers en fietsers, gelukkig niet voor auto’s. Deze laatste rijden genoeg over de A1 en dat wordt er steeds meer. Voor dat ik de passage bereikte was het rustig en stil om mij heen. Na de passage, een kwartier wandelen, was het weer rustig en stil. Nu op pad naar de volgende hindernis