29. mrt, 2015

Een zonnige zondag op een regenachtige zondag

De weervoorspellingen voor zondag 29 maart 2015. De zomertijd is afgelopen nacht ingegaan.

Het KNMI zegt; “Vandaag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen.” Meteo Consult zegt; “Vandaag verloopt de dag bewolkt en ronduit nat.” Piet Paulusma zegt; “Bewolkt weer met periodiek regen of lichte regen.

Afijn, het wordt een regenkledingzondag. Het voorjaar is ver te zoeken. De laatste zondag van maart verloopt haast herfstachtig… “Maart roert zijn staart” zal ik maar zeggen.

Een aantal weken geleden was het anders. Op een zondag, wat weer betreft een echte voorjaarsdag. Een mooie fietsdag voor mij. Daarbij heb ik diverse foto’s gemaakt. Voor diegene die het vandaag niet volhouden met het regenachtige en grijsbewolkte weer, ik laat jullie genieten met hetgeen wat ik gezien heb. Wordt het misschien toch een beetje zonnig.

Wel eens van Antlia gehoord. Een ander woord is luchtpomp en dan als een sterrenbeeld. Voor mij en wat ik gezien heb, is het een gemaal. Dit om het waterpeil in de landerijen, rondom Zalk op peil te houden.

Het Veluwemeer was die dag mooi om te zien. Het was nog stil wat betreft de recreatievaart. Het zal binnenkort wel beginnen. Voor mijn was het een mooie gelegenheid om een ‘selfie’ te maken bij de Roggebotsluis.

Via verschillende binnenwegen bereikte ik een historische plek in de Flevopolder; Kop van ’t Ende. Deze voormalige strekdam lag in de vroegere Zuiderzee. Door de inpoldering ligt het nu in de Flevopolder. Vanaf die tijd heeft het lichtbaken geen dienst meer.

Met een tijdelijk veerpontje had ik weer een mooi uitzicht over het Veluwemeer bij Elburg. Het veerpontje voer omdat de brug eruit lag. Voor automobilisten een probleem, maar voor voetgangers en fietsers een mooie overvaart.

Dit waren maar enkele foto’s van die zondag. Ik heb al een aantal foto’s gedeeld, nu vandaag op deze regenachtige zondag weer wat. Dit om iedereen ‘zonnig’ te stemmen.