20. apr, 2015

Bos en Heide wandeltocht

Zo af en toe ben ik nieuwsgierig. Deze steen hiernaast zag ik gisteren.

Liep ik vorige week zondag met de Hof van Colmschatewandeltochten blaren aan mijn voeten en stramme benen op, gisteren in Dalfsen ging het een stuk beter. Ik heb gisteren meegedaan met de Bos en Heide wandeltocht van af ‘Madrid’ in het buurtschap Hessum bij Dalfsen.

Wat heb ik vorige week fout gedaan? Ik heb in het begin te snel gelopen. Dit heb ik gisteren voor mijzelf in de gaten gehouden. Verder had ik gisteren andere kousen aan, wollen wandelkousen. Wat wandeltempo ging het gisteren toch te snel, begon mij voeten te voelen en ik ben na de eerste rustpauze mij in gaan houden. Het kon niet voorkomen dat ik gisteren toch wat blaarvorming aan mijn voeten voelde, maar het was gisteren ook warmer dan vorige week. Daar kan het ook aan liggen.

Mijn wandeltocht begon gisteren op het station Dalfsen, vandaar wandelen naar Madrid. Hierna de Bos en Heide wandeltocht, ik heb deelgenomen met de 40 km. Na de wandeltocht weer terug wandelen naar het station van Dalfsen. Het geheel was bijna 50 km. wandelen. De Bos en Heide wandeltocht was een mooie wandeltocht, veelal door het bos en het ging over allerlei wegen, zandwegen of bospaden. Een mooi stukje route was het gedeelte over het landgoed De Horte en De Mataram waar mooie doorkijkjes waren.

Ik had de pech (eigenlijk was het wel prettig) dat ik de wandeling laat begonnen ben. De meeste wandelaars op de lange afstand waren al vertrokken. Ik kwam zo laat bij Madrid aan doordat het openbaar vervoer mij niet eerder kon brengen naar het station van Dalfsen. Tot de eerste rustpauze in Hoonhorst, op zo’n 10 km. wandelen, heb ik nog wandelaars gepasseerd en gesproken. Nadien toen de 40 km. een eigen lus ging wandelen zag ik voor mij uit en ook achter mij, geen wandelaars wat deelnam aan de wandeltocht. Ik heb 30 km. alleen gelopen en dat in een mooie bosachtige omgeving. De ideale omstandigheden om voor een Kenedymars te trainen. Daarbij lopen meeste wandelaars op zichzelf en dat is bij een afstand van 80 km. wel prettig. Al zeg ik dit wel, maar…

In de vroege ochtenduren toen ik van huis ging, goed 8.00 uur, vroor het aan de grond. Ik had toen een sjaal om en droeg nog handschoenen aan op weg naar het station bij mij in Olst. In Dalfsen ben ik ook hiermee begonnen te wandelen. Gaandeweg de wandeltocht gingen de handschoenen, sjaal en ook mijn jack van mij af. In de middag was het zelfs warm, ik kon toen wel een korte broek aan hebben. Alleen ik had deze niet bij mij. Wel heb ik mij op de rustpauzes goed gedronken en gegeten. Daarbij waren de rustpauzes goed verdeeld op de route, om de 10 km.

Al met al was het een mooie wandeltocht, ik heb fijn kunnen wandelen, ik heb mij niet geforceerd en ik wacht voor de Koningsnacht de Kennedymars van Emmeloord af. Dit wordt mijn volgende uitdaging. 80 km. wandelen in de Noordoostpolder. Hopelijk zie ik dan mooie tulpenvelden tijdens het ochtendgloren op Koningsdag.

Zie hier mijn foto’s van gisteren en voorzien van bijschriften, gemaakt van de Bos en Heide wandeltocht.