31. mei, 2015

Zwart-wit denken

Zo af en toe mag ik het wel eens doen. Het is in iets mij en dat wil ik ook blijven houden.

Er zijn van die dagen waarbij ik geen grote plannen heb, er hoeft niet veel gedaan te worden, het inwendige in mijn hoofd hoeft niet veel activiteiten uit te voeren, kijk ik buiten dan is het grijs in de lucht en als bij dit alles het een zondag is dan... Ja, dan heb ik het.

Zwart-wit denken noem ik het. Een dag beetje somber zijn, tot rust komen van alle hectiek wat ik zo door de weeks meemaak. Even geen kleur, weinig beleving voor mijn ogen en daarbij hoeven mijn hersenen weinig te verwerken.

Op het moment dat ik dit schrijf speel ik af en toe met de volumeknop van mijn muziekbeleving. Het kan van rustiek en sfeervol tot... dreunend en heftig. Het past allemaal bij mij. Er zijn muziekgenres wat mij niet interesseert en waar ik gestrest van raak, maar op dit moment ben ik alleen en ik maak anderen niet gestrest met mijn muziekbeleving. De houten vloer van mijn woonkamer kan soms trillen. Ook hiermee kom ik tot rust… O ja, ik lig hierbij op mijn bank.

Vandaag samen met mijn fototoestel tot rust komen. Ik heb deze in de Zwart-wit modus staan. Ik sta bij een object uit de dertiger-jaren van de vorige eeuw en het is een onderdeel van een provinciale weg in Overijssel. Deze viaduct staat in Raalte. Een simpel betonnen viaduct over het Overijssels Kanaal. Toen was het recht toe aan met dit soort bouwwerken. Tegenwoordig worden het kunstwerken genoemd en het beton wordt daarbij vaak spiegelglad afgewerkt. Dit soort oude bouwwerken waar ik vandaag bij sta trekt soms mijn aandacht. Waarom? Ik kan het niet verklaren. Misschien is het bij deze viaduct dat deze in de nabije toekomst er anders uit gaat zien. Er zijn grote plannen met de provinciale weg wat over deze viaduct loopt.

Nadat ik deze viaduct vanmorgen gefotografeerd had moest ik naar een ander gelegenheid. Daar moest iemand gefeliciteerd worden. Ik ben hiervoor Raalte in gegaan en ik kwam kleuren tegen. Maar daarvoor ben ik nog even aan het Zwart-wit gaan kijken...

Klik hier voor alle Zwart-wit foto's van vandaag.