1. jun, 2015

Kan deze harlekijn een glimlach toveren?

Voor een ieder die door mijn Zwart-wit van gisteren somber, afvragend en/of gedeprimeerd is geworden, probeer ik vandaag een glimlach te voorschijn halen. Ik hoop het in ieder geval bij één persoon te voorschijn te halen. Zij heeft sinds gisteren een andere kijk van mij gekregen. Zij is nu afvragend naar mij toe.

Gisteren, een grijze zondag, wilde ik eens gewoon tot rust komen. Even weinig om mij heen en mijn hoofd rust gunnen. Buiten op straat was het rustig voor een zondag zo eind mei. De mensen bleven thuis. Er zijn vele manieren om tot rust te komen, een boek lezen, muziek luisteren of met een hobby bezig zijn. Bij mij was het gisteren foto's maken in het Zwart-wit.
Vroeger toen er nog geen kleurenfotografie bestond werden foto's in het zwart-wit ontwikkeld. De mensen toen vonden het prachtig om op de foto gezet te worden. Men ging vaak in de houding staan of zitten. Tegenwoordig eet men gewoon zijn/haar patatje op terwijl er een foto gemaakt wordt. Wat ik wil zeggen met het voorgaande is dat vroeger geen mens somber is geworden van de zwart-wit foto's. Ik ook niet. Als kleine jongen ben ik vroeger wel eens op de foto gezet en deze zijn zwart-wit ontwikkeld. Vroeger ontwikkelde men foto's, tegenwoordig worden ze afgedrukt.

Maar nu de persoon waarom ik dit allemaal schrijf...
Ik zie je binnenkort, ik hoop je daar te horen zingen en ik wil je zien stralen met een glimlach om je mond. Vanmiddag toen ik van mijn dagelijkse werkzaamheden naar huis ging zag ik iets bezienswaardig. Ik heb deze harlekijn in kleur gefotografeerd. Ik kon ervan genieten, hopelijk jij ook...