22. jun, 2015

Duitse taalles

Ik heb thuis mijn Duits-Nederlands woordenboek opgezocht. Of ik het Nederlands-Duits woordenboek nog heb, dat weet ik niet. Ik zou daarvoor thuis mijn zolder moeten opruimen. Kijk ik naar mijn Duits-Nederlands woordenboek dan was ik vroeger met het vak Duits wel eens afgeleid. Dit gezien het inkleuren van de voorkant van dit woordenboek.

Waarvoor heb ik het Duitse woordenboek voor nodig. Ich möchte genre wandern, ik mag graag een trektocht maken met mijn wandelschoenen. Und die Abenteuer schreibe ich danach auf meine Website. Deze avonturen worden gelezen und meine Foto's wird angesehen.

Ik ben vorig jaar september begonnen met mijn website. Ik had het gevoel in mij dat ik mij opener moest stellen. Daarvoor maakte ik al foto's, maar daar deed ik niks mee. Gelijk met het beginnen van mijn website heb ik een nieuwe fotocamera aangeschaft voor mijn (sportieve) activiteiten. Fotocamera en een website, dat is een leuke combinatie.

Alleen foto's plaatsen op een website is niks. Er moet wat bijgeschreven worden, wat stelt het voor wat ik gefotografeerd heb. Daarmee bezig zijn, dan komt er van een paar woordjes, meer woorden bij. Het wordt zo en toe een verhaal. Op dit moment heb ik vele foto's en woorden geplaatst op mijn website.

Om publiciteit aan mijn website te geven ben ik op de sociale media gegaan. Ik deel wat op Facebook en Google+. Met name op het laatste medium plaats ik veel, deze spreekt mij het meeste aan en het presenteren van mijn foto’s vind ik hier mooier gaan. Op Google+ kun je volgers krijgen. Andere Google-plussers die je willen volgen met wat je dan plaatst op Google+. Op dit moment heb ik een mooi aantal volgers, verder wordt mijn inbreng op Google+ goed bekeken en gewaardeerd met 'plusjes'. Mijn website wordt ook goed bekeken, ik krijg elke week cijfers door van mijn provider en daarover mag ik niet klagen.

Maar mijn foto's, woorden en (sportieve) activiteiten heeft nog iets meer voor mij gegeven. Ik kan Duitse taalles krijgen. Tenminste als zij dat mij wil geven. Zij heet Alexandra en zij komt van oorsprong uit Duitsland. Alexandra is op een gegeven moment in Nederland komen wonen en ze heeft hier haar een eigen bestaan opgebouwd.

We hebben elkaar leren kennen doordat ik haar zag op Google+ met haar wandelverhaaltjes en foto’s. Zij heeft mij gevonden door mijn foto’s en de woorden daarbij. De eerste klik kwam door een compliment en een vraagstelling op mijn foto’s. Na deze klik zijn er vele woorden uitgewisseld, wat tot een gezamenlijk bezigheid van ons elk geleidt heeft… wandern.

Maar er is meer ontstaan… Liebe …und das ist ein Abenteuer, die hoffentlich lange dauert.