30. jul, 2015

Wat te doen op een vakantiedag?

Wat te doen op een vakantiedag? Dat vroeg ik mij voor vandaag af.

Ik kan mij van alles bedenken om wat te doen. Zo heb ik al vele vakantiedagen beleefd, waar mijn verfkwasten vele verf op het houtwerk bij mij buiten hebben uitgestreken. Binnenkort komen er vakantieactiviteiten aan, maar voor vandaag was er nog niets op mijn vakantieplanning. Daarom heb ik gisteren besloten om wat aan mijn wandelsouplesse te gaan werken.

Let op! Ik ben vandaag van Olst naar Kampen gewandeld, dit via Zwolle. De afstand van mijn afgelegde wandeltocht was 47 km. De tijd dat ik hiervoor over gedaan was een zeven uur en drie kwartier, de pauzes buiten beschouwing gelaten. De terugweg naar huis ging met de trein. De reistijd hiervan, inclusief overstappen in Zwolle, was ruim een half uur. Loop ik mij vandaag moeilijk te doen…

Heb ik vandaag veel foto´s gemaakt? Ik heb geprobeerd om dat niet te doen. Ik wilde vandaag doorlopen. Een lange afstand zoveel mogelijk wandelen zonder stil te staan voor wat dan ook. Met het veelvuldig stil staan en dan weer door wandelen, daar worden mijn voeten niet zo vrolijk van. Een gevoel van blaren onder mijn voeten dat ken ik maar al te goed. Tot aan Zwolle heb ik mij voorgenomen om zo weinig mogelijk foto’s te maken. Wat niet helemaal lukte.

Waar heeft Mijn Kijk naar gekeken;

Het weidse weidelandschap met de Soestwetering ter hoogte van Windesheim.

Graffiti.

Is het een hond of een zeehond?

Vestingstad Zwolle.

De nieuwe IJselbrug bij Zwolle van onder gezien.

Aanleg van een nieuwe dijk en verwijderen oude dijk ter hoogte van Westenholte bij Zwolle..

Zalk.

De IJssel ter hoogte van het veer Zalk naar ’s Heerenbroek.

Het veer Zalk naar ’s Heerenbroek.

Ik ben niet bijgelovig…

Bloemenweide.

Een ooievaarsnest bij Wilsum, zie voor live beelden de volgende link http://wilsum.info/webcam.html

Kerk in Wilsum.

Het landschap tussen Wilsum en Kampen.

Een duwboot onder de brug bij Kampen.

Als ik kon schilderen, dan ging ik dit schilderen.

Mijn einddoel, de sierlijke brug tussen Kampen en IJsselmuiden. Het treinstation is hier vlakbij en ik heb mij voorgenomen om vanaf hier naar huis te gaan.

Mijn Kijk… Ja, dat heeft nu vanavond wat te doen. Foto’s selecteren en rangschikken, welke ga ik delen. Wandelen en foto’s maken… Het is leuk, maar om echt te wandelen zou ik geen fototoestel mee moeten nemen.

Klik hier om Mijn Kijk van vandaag te bekijken.