24. aug, 2015

Het verborgene vanachter een gesloten deur te voorschijn gehaald

Op één januari heb ik een verhaal geschreven op mijn website met als titel 'Een gesloten deur'. De tekst daarbij kwam mij die dag zomaar op. Nog niet wetende wat mij toen te wachten stond en wat ik in 2015 zou gaan beleven.

Een aantal dingen wat ik toen geschreven zijn voor mij uitgekomen. Ik heb mooie dingen mogen beleven, maar ook mindere en droevige gebeurtenissen. Daarbij heb ik dit jaar een besluit genomen wat toen veel mensen raakte. Ik ben geen vrijwilliger meer in internet- en redactiewerkzaamheden voor de vele mensen wat ik nu net benoemde.

2015 duurt nog vier volle maanden, ik ben benieuwd wat ik voor dit jaar nog ga beleven. Eigenlijk moet ik zeggen; Ik wacht het af en laat het over mij heen komen.

In mijn verhaal van toen heb ik een foto gebruikt van een gesloten deur. Een gesloten deur waarachter van alles verborgen kan zijn. Dingen die gezien mogen worden. Daar zou ik van zeggen; Open de deur en toont het. Achter een gesloten deur kunnen ook dingen zijn die niet gezien mogen worden. Laat die dan maar daar achter, dan kan niemand zich over storen en of ergeren.

Maar nu kwam ik afgelopen dagen een gesloten deur tegen waar daar achter iets groots verborgen zat. Dit werd bewust verborgen gehouden en dat voor een ieder. Behalve voor diegene die het destijds heeft moeten ondergaan. Dat laatste schrijf ik helaas hard... Hard met een 'd'. Het is niet fraai wat er toe is gebeurd en het had niet zo mogen gebeuren. De gesloten deur waar ik nu over schrijf werd geopend door een liefdeshart. Dit hart zorgde ervoor dat deze gesloten deur zich opende zodat het verborgene naar buiten kwam. Dit was een onverwacht moment voor het liefdeshart. Daarbij was het ook een onverwacht moment voor een ander liefdeshart. Dit laatste liefdeshart had op dat moment het heel moeilijk mee. Het was voor de beide liefdesharten een onverwachte openbaring.

Het verborgene, vanachter een gesloten deur te voorschijn gehaald. Iets wat verborgen werd gehouden. Dat gaat als een last werken en dat is niet goed. Nu is het zo dat iedereen wel iets voor zich houdt en daar is op zich zelf niets mis mee. Zolang het maar geen erge dingen of gebeurtenissen zijn waar je eigenlijk over moet gaan praten met een ander.

Wat te doen als een ander bij jou een gesloten deur opent en zijn/haar verborgene komt eruit? Praat met de ander, vraag wat er gebeurd is, wees een troost, een arm om de ander doet veel, geef adviezen, droog de tranen en uit laten huilen. Dat zijn zomaar wat dingetjes wat je dan kan doen voor de ander waar een gesloten deur geopend wordt.

Gebeurtenissen in je leven voor je houden en wat dan als een last in je leven gaat werken... Open je hart en praat het uit.

De deur in deze foto is een deur van de Joriskerk in Venlo. Daarbij heb ik deze foto gefotoshopt naar een gekleurd hart in een zwart-wit achtergrond. Het gekleurde hart wat het verborgene vanachter een gesloten deur vandaan haalt.