8. sep, 2015

Het lijkt wel op de staf van Sint Nicolaas

Afgelopen zondag 6 september. Ik ben voor de Wandelvereniging Olst hun wandelroutes aan het nafietsen. Dit om te controleren of alle pijlen aanwezig zijn die de vorige dag opgehangen zijn. Vandaag houdt de wandelvereniging haar jaarlijkse Landgoederentocht.

De wandelroutes gaan over diverse bospaden, landweggetjes en in veel mindere mate over verharde wegen. Daarbij fietst het voor mij op diverse stukken route zwaar. De regen van de afgelopen dagen heeft het voor mij en ik denk voor sommige wandelaars later op de dag, zwaar gemaakt.

Kom ik op een gegeven moment bij kasteel De Haere. Zie ik daar een vreemd schouwspel buiten. Vreemde mensen te zien. Rare kleding, veren op hun muts en hun uiterlijk in hun gezicht lijkt op schoensmeer.

Oké…, ik mag al een zware fietstocht op hebben zitten maar daarvan ga ik toch geen rare dingen zien. Ik besluit verder te fietsen en fiets voor het kasteel langs. Ik kijk hier opzij, zie ik een geopende raam en zie iemand iets vasthouden…… Het lijkt wel op de staf van Sint Nicolaas……

Maar wat zie ik nog meer? Is dat hem…? Het is toch nog september…?

……aan iedereen die mij volgt. Ik kan al tot vijf tellen. Misschien wordt het dit jaar tot zes…?