18. okt, 2015

Vernieuwen tijdens een grijs weekend in Oktober

Het was al voorspeld, dit weekend in oktober zou het grijs zijn buiten. Grijs bewolkt weer waarbij het ook kan regenen. Goed…, heb ik dat weer en als ik mijn dorp rondkeek meerdere mensen. Nu zondagmiddag is het stil op straat. Naar mijn idee blijven nu veel mensen thuis met het grijze miezerige sombere weer.

Met het grijze weer van dit weekend heb ik mij kunnen vermaken. Het begon afgelopen vrijdag, op een roostervrije dag van mijn dagelijkse werkzaamheden. Het zat al een tijdje in mijn hoofd. Er moet één en ander vernieuwd worden. Het is niet meer actueel en er staat iets ouds op afgebeeld. Ik ben achter mijn pc gaan zitten. Er was door mij al wat voorwerk gedaan, maar voordat het mijn goedkeuring kreeg, dat heeft tot nu zondagmiddag geduurd.

Het was wel dat deze jongen vrijdag een groot deel van de dag achter zijn pc zat met teksten, foto’s en opmaak. Voor de ontspanning heeft hij zijn wekelijkse boodschappen gedaan, waarbij hij verrast werd door het vriendelijk aanspreken van de kassière. Ze zag mij anders op zaterdagmorgenvroeg, nu op vrijdagmiddag. Ik was blij dat ik vrijdagmiddag was gegaan, gisteren op zaterdag was zij vrij. Verdere ontspanning was het voor mij om mijn fotocamera van het grijze weer te laten genieten, ik heb deze een aantal keren een foto laten maken. In mijn achtertuin.

Gisteren op zaterdag kreeg ik in het hoofd om naar de fotograaf te gaan in Deventer. Om mijn wachten te stillen heb ik daar de warenmarkt bezocht. Een mooie beleving. Nadat de foto’s gereed waren ben ik huiswaarts gegaan in het grijze weer en bij een stuk verlopen oorlogstuig kon ik naar het oosten kijken. Voor zover ik het kon zien, bleef het grijs.

Nu moet ik nog vertellen dat ik gisterochtend op straat in Olst nog een goed gesprek heb gehad met een mevrouw die ik ken van mijn voorheen kerkelijke activiteiten. Misschien moet ik mijn gezicht daar wat meer laten zien. Maar het gaat niet meer zoveel worden als voorheen.

Vanmorgen, na mijn ochtend-trimloop en een koffieontbijt. Ik heb het in mijn zin om mijn fiets te pakken en van het grijze miezerige sombere weer te gaan genieten. Er gaat gefietst worden en het wordt een vast rondje van mij. Hierbij ben ik gelukkig niet alleen op straat en dat ergens tussen half elf en elf uur, waarbij een cafetaria het nog in zijn hoofd heeft om softijs te gaan verkopen. Nee, geen ijs. Er valt wat anders te zien. Ik laat aan mijn lezers over om te gaan Google-en naar deze aankondiging.

Bij het Overijssels Kanaal zijn de regendruppels in het water te zien. Regendruppels of niet, mijn fiets gaat verder en komt langs een ‘varken’ of anders gezegd een beer.

Ik had gisteren een stuk verlopen oorlogstuig bekeken, nu ben ik vanmorgen een stuk fundatie uit de 2e Wereld Oorlog gaan bekijken. Hierbij was het zo mooi dat de natuur het in zijn bezit heeft en dat op de kleinste plek. Onze vroegere oosterburen hadden toen een stuk techniek ontwikkeld en dat gebruikt de hedendaagse mensheid veel. Je kunt soms buiten niet stil zitten of je hoort een straalvliegtuig.

Grijs weer, werd het maar eens weggeblazen door de wind. Helaas de molen staat stil. Al vraag ik mij af of achter dit deurtje een schakelaar zit om de molen wind te laten maken. Het heeft mij wel laten besluiten om nu zo een beetje huiswaarts te gaan en dit gaat via de Gooiersmars. Een gebied wat samen met het weer van dit weekend, grijs uit zag.

Via een aantal omzwervingen door het grijze weer ging het naar huis. Daar aangekomen kan ik gelukkig nog van wat kleur genieten in mijn tuin en regendruppels.

Grijs weer, een aantal weken geleden keek ik door een oog en zag dat ik het moest vernieuwen. Het begon op de achtergrond heiig te worden. Het was niet meer passend bij mij en het moet geen herfst worden. Omdat dit weekend de zon niet bij mij op kwam heb ik dit weekend aangegrepen om aan de slag te gaan...

Het heeft geresulteerd in een vernieuwde Beginpagina en Wie ben ik?

Komt er nog zonneschijn? Vorige week zondag waren wij samen. Toen scheen de zon. Alexandra had dit weekend haar eigen agenda. Voor de eerst volgende keer dat wij samen zijn, dan schijnt de zon

 

Klik hier voor al mijn grijze foto’s van dit weekend. Voor de foto’s genomen op de Deventer warenmarkt, klik dan hier.