21. okt, 2015

Opgestapelde scheepscontainers voor een treinstation

Voor mijn dagelijkse werkzaamheden mocht ik een aantal dagen naar Barneveld reizen. Het reizen daar naar toe en op het eind van de dag terug naar huis, deed ik met de trein. Op één van deze dagen stond ik op het treinstation van Barneveld Noord. Ik moest nog even wachten op de trein en keek wat rond.

Op één van de vorige dagen had ik ook al rond gekeken, maar wat ik nu zag was mij nog niet eerder opgevallen. Ik stond het stationsgebouwtje te bewonderen. Het is voorzien van een wachtruimte voor de treinreizigers, een ticketautomaat en een ruimte waar ik alleen maar mensen van de vervoersmaatschappij heb zien zitten. Het laatste zal waarschijnlijk een wachtruimte voor hen zijn. Wachten tot de volgende trein? In het midden van het gebouwtje staat min of meer een toren, met daar bovenop een kip. Moet deze nu dienen als een windvaan?

Afijn, deze toren ziet er erg rechthoekig en blokvormig uit. Het lijkt op een langwerpig blok en dan rechtopstaand. Ik heb al één blok benoemd, maar bekijk ik het stationsgebouwtje verder dan zie ik meer blokken. Als ik dan een blok afzonderlijk bekijk dan ontwaar ik zowaar een scheepscontainer… Oeps…, het zijn allemaal scheepscontainers. Alle blokken wat ik zie zijn scheepscontainers.

Scheepscontainers, op elkaar gestapeld, bij een aantal daarvan de wanden eruit gezaagd, deze dan voorzien van glazen puien, de verkregen ruimtes voorzien van stations-meubilair, wat elektrische voorzieningen aanbrengen en tot slotte niet onbelangrijk de containers met bouten aan elkaar vastschroeven.

Het wordt je al vroeg bijgebracht, als klein kind mag je spelen met blokken. Als volwassene kun je later een stationsgebouwtje stapelen…

Neem dan nog rails en treintjes erbij…… Ik moet de trein instappen, anders blijf ik op het perron achter.

 

Klik hier voor alle stationsfoto's.