18. dec, 2015

Een voorjaarsdag in december

Afgelopen dagen werd ik al lezend op een nieuwsonderwerp herinnerd dat er nu in deze tijd van het jaar sneeuw kan liggen. Hierop ben ik terug gaan zoeken in mijn fotoarchief en kwam wat tegen. Inderdaad het kan in deze tijd van het jaar wit zijn. In mijn archief keek ik rond in 2009 en 2010.

Gisteren op 17 december wilde ik de lucht snuiven van het voorjaar wat er nu in december heerst. Dit moet mij goed doen en ik ben dan in de buitenlucht. Daarbij, je moet het maar nemen zoals het is. Voorjaar beleven in december. De warmste 17e december ooit. Wie weet wordt het in de komende jaren, wanneer de El Nino’s verdwenen zijn en het CO2-gehalte in de buitenlucht weer de normale proportie heeft, kouder en daardoor het weer handschoenen-, dikke dassen- en mutsenweer wordt.

Om mij in de voorjaarstemming te brengen hoef ik niet ver van huis te gaan. Een paar kilometer maar en ik sta in de kleimodder. Ik sta in een groot uiterwaardengebied van de IJssel, de Duursche Waarden. Een gebied waar in de beginjaren negentig vorige eeuw veel grond is weggegraven voor een dijkverzwaring elders en naderhand de vrije hand heeft gekregen in natuurlijke ontwikkeling. De Duursche Waarden grenst aan het buurtschap Fortmond en daar heeft in 2013/2014 graafwerkzaamheden plaatst gevonden in het kader van Ruimte voor de Rivier.

Allemaal leuk en aardig deze wijsheid, maar mij ging het gisteren om het voorjaar te snuiven in december. Zo vlak voor Kerstdagen. Dat heb ik gedaan. Al had ik in het begin zoiets van; waar ben ik aan begonnen? Nu deze brug te aanschouwen blijkt dat deze meer drijfvermogen heeft. Ik hoef mijn zwemdiploma niet op aan te spreken.

Ik kan het allemaal beschrijven, wat ik zo al tijdens mijn voettocht gezien heb vanaf het Informatiecentrum Den Nul tot aan de IJssel bij Fortmond, maar dat doe ik niet. Ik wil een ieder in stilte en alle rust laten genieten van wat ik zo al op de foto heb gezet en bij aantal daarvan naderhand verder opgewaardeerd heb. Het leven is al hectischstressvol en druk genoeg. Mij ging het tijdens wandelen om inspiratiemotivatie en voor mij voldoening op te bouwen.

 

Klik hier om alle foto’s te bekijken wat ik genomen heb met klei onderaan mijn wandelschoenen.