17. jan, 2016

Een opdracht en een vraag voor de zondag

Mij werd vandaag een opdracht gegeven en een vraag gesteld. Dit door twee verschillende personen.

Het eerste had te maken met sneeuw, of ik dit wilde gaan fotograferen. Oké, dat wil ik wel doen. Alleen ik kon het vandaag niet ’s morgens vroeg gaan doen, ik had voor vandaag een andere uitdaging. Daarbij had de zaterdagavond bij mij in Olst heel weinig gesneeuwd. Het trottoir was net wit, meer was het niet.

Bij het tweede werd mij de vraag gesteld of ik nog foto’s ging maken deze middag. Dat had ik het wel in mijn hoofd zitten. Een hele middag thuis op bank zitten… Tja, dat gaat op mijn zenuwen werken. Nu ben ik benieuwd naar haar reactie…😙

Afijn, nadat ik vanmiddag thuis het rijk voor mij alleen had heb ik mijn warm aangekleed, mijn fotocamera gepakt en mijn wandelschoenen aangetrokken. Op weg naar de IJssel. Daar is altijd wat te zien. Nu was het al ver in de tweede helft van de middag, maar een ondergaande zon heeft ook wat. Met het naar buiten stappen zag ik dat de maan al op was. Mocht ik in het donker geraken, dan heb ik het maanlicht nog.

Door de uiterwaarden van de IJssel stappen. Ik zie dat het waterpeil in de IJssel is gestegen, het water stroom de uiterwaarden in. De weinige sneeuw van vanmorgen is praktisch verdwenen. Voor mijn opdracht kan ik nog een besneeuwde molshoop fotograferen. Verder loop ik door het gras te genieten van de laatste zonnestralen, zo op deze zondag. Voor de aan mijn gestelde vraag maak ik diverse foto’s. Hiervan moest vanavond een selectie gemaakt worden welke ik wil delen met een ieder. Verder was het vanmiddag voor mijn benen een stukje ontspanning na de inspanning van vanmorgen. Een crossloop door een besneeuwd landschap. Prachtig…

Nadat ik de maan bekeken heb, besluit ik om terug te gaan naar huis. Bij de veerpont wat vaart over de IJssel tussen Welsum en Olst zie ik een mooi plaatje in een fotocamera. Beste Jos, ik moet bekennen dat jij een mooie foto op je Facebook hebt geplaatst.

Na enkele woorden gesproken te hebben, kijk ik nog één keer achter mij om. De zondag is bijna voorbij, ik heb aan mijn opdracht en vraag voldaan. Ik ga naar huis.

Klik hier voor alle foto’s voor de opdracht en de vraag.