3. feb, 2016

Wat gaan wij op de Bosbaan doen?

Een aantal dagen tijdens een fietstocht voor mijzelf zag ik een aantal staande schemerlampen staan. Zo ergens in een open terrein, in een bosachtige omgeving. Deze staande schemerlampen stonden mooi verdeeld langs waar ik mij bij afvroeg; “wat kan hier plaats vinden?”

Het wekte bij mij de aandacht, want de schemerlampen zijn aangesloten door middel van een stekker in een contactdoos op een eventuele elektronenstroom. Het laatste ook wel elektriciteit genoemd. Nog platter gezegd; Prik…, elektrische prik. Niet met je vingers aankomen!

Onder de staande schemerlampen zag ik veel nat en vochtig. Zoveel nat en vochtig dat ik het bij mijzelf het niet droog hield. Gelukkig kan het menselijke mannelijke geslacht waar toe ik toe behoor, ergens achter een boom staan. Dat luchtte de blaas op.

Maar nu het nat en vochtig. Voor zover ik het kon bekijken, ligt dit nat en vochtig, in een grote ovale ronde rond. Daarbij kon ik verder opmaken dat het nat en vochtig veel lijkt op water. Water wat in een grote ovale ronde bevind. Goed, maar wat doe je met water, zo in een grote ovale ronde?

Water, een grote ovale ronde, er is geen begin, er is geen eind, het kan worden verlicht en zolang het niet vriest, kan het gehele jaar gebruikt worden. Kortom, er kan hier naar mijn idee veel. Wereldkampioen baanzwemmen, 400 meter waterpolo wedstrijden, snoekbaars vissen in de binnenbocht of buitenbocht, 800 meter synchroonzwemmen (in plaats naar de diepte toe, nu in afgelegde zwemmeters), wereldkampioen afstandpootjebaden… Veel verstand van wateractiviteiten heb ik niet, maar dit schiet bij mij zo maar door mijn hoofd heen. Dit op een grijze vrijdag ergens eind januari. Die dag hoort half Nederland in Friesland te zijn, de andere helft voor de televisiebuis (die heb ik nog) of een LED-scherm.

Bij het water zie ik ergens aan de kant van de grote ovale ronde een groen gebouwtje staan. Blijkbaar bevindt zich hier de voorzieningen om zich voor te bereiden wat op de grote ovale baan plaats kan vinden. Vandaag dat ik er ben is er niks. Alles ligt er stil en verlaten bij. Wel jammer want op dat moment dat ik daar was leek het een beetje voorjaar, dus ideaal om wat te organiseren met het water in die grote ovale baan.

Na een tijdje het geheel te aanschouwd te hebben vond ik het wel goed. Ik wilde verder gaan. Tot mijn oog iets in het vizier kreeg. Wat is dat? Dat lijkt op een tribune…… Dat wordt goed verdienen op zitplaatsen. Weinig aanbod, veel vraag, dat wordt veel zitgeld vragen.

Tot slot. Ik zie op het hekwerk wat toegang geeft tot het geheel, een mooi embleem waarop een schaatser is afgebeeld. Dat kan ik bij deze grote waternatte ovale ronde niet plaatsen. Schaatsers gaan toch met de huidige winters naar een kunstijsbaan?

 

Klik hier voor alle waternatte foto's.