6. feb, 2016

Samen met Zwolly mijmeren

Mijmeren, iedereen doet het. Dromen, filosoferen, in je gedachten bezig zijn, denken… en wat een mens meer in zijn of haar hoofd kan doen. Ik deed dat onlangs op een dag, dat ik Zwolle bezocht. Het mijmeren doe ik vaker en dus niet alleen in Zwolle op die dag. Daarbij speelt het weer ook mee in mijn mijmertoestand. Waarom ligt er geen dik pak sneeuw, dan kan ik vrolijk door de sneeuw stappen. Aan de andere kant vind ik het ook fijn dat ik geen koude vingers krijg van de vrieskou. Mijn winterhanden kunnen het in deze winter goed doorstaan.

Mijmeren…, op een brug wat ik die dag passeer, ik zie een bootje grotendeels onder het water liggen. Waarom ligt dat bootje zo in het water? Waarom ligt het bootje niet op het droge? Als het nu bijna half februari alsnog gaat vriezen, dan vriest het vast en dan kan het bootje beschadigt raken. Als het nu al niet is.

Aan de andere zijde van de brug over de Nieuwe Vecht heen, zie ik bootjes netjes in het water liggen. Een aantal bootjes zijn netjes afgedekt tegen de regen, een aantal niet. Waarom niet? Zo komt er water in de bootjes te liggen, wanneer het regent?

Wat bootjes betreft, ik laat het aan de eigenaren van deze bootjes over. Misschien zitten zij te mijmeren over hun bootje. Hierover mijmerend krijg ik op de brug die dag onverwacht bezoek. Een mooie wit-oranje viervoeter. Deze kijkt mij een beetje argwanend aan. Tja, wat wil je als je bekeken wordt. Deze viervoeter, deze kat, besluit om op de brugreling te gaan zitten en kijkt voor zich uit. Een tijd later kijkt het naar links en weer even later naar rechts.

Hee…, dat heb ik ook gedaan. Eerst de ene kant opkijken vanaf de brug waarop ik sta en een tijd later de andere kant op. Verder ben ik bij deze brug niet gekomen, mijn aandacht werd gericht op de kat wat op de brugreling ging zitten. Zo vlak bij mij.

Zwolly en ik mijmeren door. Waarom ik deze kat Zwolly ben gaan noemen is naar aanleiding van een reactie wat ik op een foto kreeg. Mij werd geschreven dat ik in Zwollywood was geweest. Dank je wel R.G van de Stouwe. Nu ben ik aan google-en geweest op de bijnamen van Zwolle en vond een tweetal namen (even doorscrollen). Maar nu komt het. Zwolly vind ik een mooie naam voor een kat. Bij de naam Zwoffa… Waar kan ik deze plaatsen?

 

Klik hier voor de foto's genomen vanaf de Vechtbrug.

Klik hier voor de foto's van Zwolly.