26. feb, 2016

Mij wachtte een complete verrassing

Afgelopen zondagmiddag 7 februari deden Alexandra en ik een wandeling door het buitengebied van Olst. Wij vinden wandelen leuk, het is ontspannend, het brengt je tot rust, daarbij genieten van de directe omgeving en wij kunnen naar elkaar toe soms veel bepraten.

Het was dat weekend het carnavalsweekend. In de directe regio waren er op de zaterdag vele carnavalsoptochten geweest. Op die zondagmiddag waren er ook carnavalsoptochten. Voor de dag daarna waren carnavalsoptochten afgelast, dit in verband met de verwachte weersverwachtingen. Nu zijn wij geen carnavalsvierders en wij hebben niet zo veel met het carnaval. Nee, wij waren die carnavalszondagmiddag aan het wandelen. Het was die middag mooi wandelweer.

Komen wij op een gegeven moment al wandelend langs een baksteen op een schoorsteen. Tja, die ligt daar mooi bij. Ik maak er een foto van. De volgende dag op carnavalsmaandag, het was buiten guur en stormachtig weer. Geen pretje om buiten prettig te recreëren. Mijn gedachten waren toen naar de voorgenoemde baksteen op die schoorsteen. Ik had toen het in mijn gedachten om binnenkort weer naar deze schoorsteen toe te gaan. Is deze met die steen of zonder die steen?

Afgelopen woensdag 17 februari kon ik tijd vrij maken om naar de schoorsteen toe te gaan. Daar aangekomen en met het stromachtige weer in mijn achterhoofd wat er geweest was, wachtte mij een complete verrassing. De baksteen lag nog op zijn schoorsteen. Hoe heeft deze het vol gehouden?

Wat is dat, dat deze steen is blijven liggen op zijn schoorsteen van deze boerderij? Een boerderij in het buitengebied tussen Olst en Wesepe, met een hoge isolatiewaardelandschappelijk in het landschap aanwezig, met een vriendelijk ontvangst voor bezoekers, voor vele doeleinden geschikt, storm en beving bestendig, voorbereid om energie uit de lucht te ontvangen, staat vaak in zijn schijnwerpers en verrassende natuur.

Met toestemming van de eigenaar liep ik met mijn fotocamera rondom deze boerderij. Ik begin gevoelens te krijgen voor deze boerderij. Gevoelens…, deze boerderij begint het naar mij toe ook te uiten.

Klik hier voor alle foto’s van mijn mooie boerderij.