6. mrt, 2016

Vandaag! Leuke attentie… Kil, nat en natte sneeuw.

Het is buiten een natte kille dag. Althans als ik zo naar buiten kijk, ziet het wel zo uit. Thuis zit ik met veel computerwerk. Een opmaak voor een affiche maken, over en weer e-mailtjes uitwisselen met een bekende van mij en er ligt nog een blauwe envelop (de laatste?) op mij te wachten. Maar eerst moet ik naar buiten.

Ik heb zin om ergens in te bijten. Al is het nu eerst om door het kille en natte weer heen te bijten. Al wandelend hierdoor, er is weinig kleur te zien. Het ziet er grijs, somber en kil uit. Verder is het rustig op straat. Op een enkel auto na en een aantal voetgangers met paraplu. Grijs, somber, nat en kil… Een dag om in het zwart-wit te gaan kijken. Meer is het niet.

Maar niet alles is zwart-wit. Ik kan het wel doen en dat heeft wel wat, maar mooier is het in kleur. Neem de regendruppels erbij voor extra glans.

Ik kom daar waar ik ergens in wil bijten. Het is er niet zo druk. Volgens mij alleen de fanatieke marktbezoekers. Regen en natte sneeuw wat nu ook naar beneden valt, maakt het niet gezellig op de wekelijkse vrijdagmarkt in Olst.

Of het de bedoeling is wat weer betreft, ik weet het niet. Een marktkoopman heeft voor vandaag een leuke attentie. Ik ga ervan uit, dat deze niet het weer van dit moment bedoelt. Het kille weer van vandaag, regen en natte sneeuw. Als je dat als een leuke attentie wilt beschouwen?

Ik kom bij mijn wat ik thuis in gedachten had. Daar word ik netjes begroet door de eigenaar van zijn wagen. Hij begint gelijk te praten dat het zo koud is. Tja…, daar kan ik hem gelijk geven. Al mag hij van geluk spreken dat hij vlakbij zijn warme kooktoestel staat. Ik geef mijn bestelling door en zeg dat ik het gelijk opeet. Wat is dat lekker zeg, met het kille weer. Drie van deze goudgele en smaakvolle versnaperingen.

Na even verder op de markt te hebben geslenterd, besluit ik om weer richting huis te gaan. Valt mijn oog op een zitbank met een moderne uitstraling, maar om te zeggen dat ik nu plaats ga nemen met het weer van vandaag. Nee, ik ga het niet doen. Kijk ik omhoog, dan zie ik dat het vooralsnog geen voorjaar wordt. Dus verder gaan naar huis en waar het behaaglijk is.

Wat ziet het er kil uit op straat. Je moet een reden hebben om naar buiten te gaan. Vrijdag 4 maart geeft kil weer, regen en natte sneeuw. Wat een leuke attentie.

 

Klik hier voor alle foto's genomen op deze kille vrijdag.