21. mrt, 2016

Haarmode…

Haarmode… Daar heeft denk ik een ieder een eigen mening over.
Haarmode… Het gaat over het spul wat bij (bijna) een ieder op zijn of haar hoofd groeit.
Haarmode… De één besteed er veel tijd en aandacht aan… "Als mijn haar maar goed zit". Een ander vindt het goed en laat het hangen en wapperen.

Haarmode… Het kan in vele stijlen, kleuren, vrouwelijk, mannelijk, kort, lang en je kunt er veel geld aan uitgeven. Vooral bij het laatste, er zijn mensen die hun boterham verdienen met creaties die zij bij een ander op zijn of haar hoofd creëren met het harige spul.

Haarmode… Bij een aantal mensen… Pardon, bij veel mensen en dan vooral van het vrouwelijk geslacht moet je geen opmerkingen maken over hun haarmode wat zij die dag dragen. Zij gaan zelfs naar een kapsalon toe om hun haar te laten knippen, waarbij de wind opdat moment nog geen beweging in krijgt. Zo kort als het (de haartjes) opdat moment nog is. Of is het voor een kleurspoeling?

Haarmode… Wanneer je kaal bent mis je niks. Het gepraat over haarmode glijdt dan gemakkelijk van je hoofd af. Het blijft dan niet bij je… Nadeel van kaal hoofd. In de winter is het koud aan je hoofd.

Haarmode… en daar houd ik mij op een zondag mee bezig. Het moet niet gekker worden. Een dag fietsen en ik zie de nieuwste haarmode. Dit bij schapen nog wel. Ik heb de schapen maar niet geteld, anders zou ik in slaap zijn gevallen. Wat mij opviel aan deze schapen was hun strik op hun hoofd. Ze dragen al oornummers, nu is er voor hun haarmode.

Haarmode… Na de mooie haarstrikken te hebben bewonderd, valt mijn oog op haarmode wat bij mij past. Als het heerlijk los hangt bij mij, kan ik het ook… headbangen. Zet een stuk heerlijke muziek op met veel elektrische gitaren, rauwe stemmen, stevige drumsessies en je gaat headbangen. Oppassen dat je met je haar niet ergens in verstrikt raakt. Neem de ruimte om te gaan headbangen.
Wanneer je niet headbangt, doe dan je haar in een staart. Dat vindt de wereld om je heen vriendelijker. Dat is mij eens opgevallen. Resultaat…, ik wandel tegenwoordig veel met iemand met een heel andere haarmode dan wat ik heb. Zij heeft kort blond haar… Meer ga ik over haar niet schrijven. Dat heb ik al genoeg gedaan.

Haarmode… Kort blond haar van mijn vriendin. Haarmode… Zoals bij mij, lang haar met veel grijs ertussen. Vaak in een staart.
Anderen dragen piercings… Wat een gemekker over haarmode!