8. mei, 2016

Sentimenteel...

…wanneer je sterke emotionele gevoelens hebt. Ik zal hierin niet de enige zijn waarbij deze gevoelens wel eens opkomen. Een ieder zal het wel eens hebben.

Wanneer ik deze gevoelens heb, kan ik van mij afkijken waarbij mijn sentimentele gevoelens van mij doet af glijden. Er is volop nieuw groen in de natuur en op de akkers is het wachten totdat het gewas opkomt.

Wat ik dan ook nodig heb is dat ik van mij af kan kijken. Het moet bij mij in de open ruimte weg kunnen vloeien. Ik staar naar de bosrand in de verte en in het open veld bloeit het een lieve lust. In de verte hoor ik de kikkers kwaken. Er zal in het open veld wel een poel aanwezig zijn waar deze in verblijven. Zo staar ik van mij af op deze zondag.

Bij het om mij heen staren zie ik twee oude bomen. Wat zullen deze bomen tijdens hun levensduur dat zij hier staan meegemaakt hebben. Dat kan ik mijzelf ook afvragen. Wat heb ik tot nu toe in mijn leven meegemaakt, maar de grote vraag die ik hierbij kan stellen is; wat ga ik nog meemaken en beleven in mijn leven?

Sentimenteel…, ik moet wat anders zien wat bij mij de sentimentele gevoelens doet afnemen. Valt mijn oog op wat kleins en het ziet verward uit. Daarbij wordt het betast door een klein gevleugelde insect. Wat zal het daar op deze pluizenbol zoeken?

Waarom ik vandaag sentimenteel ben? Het is vandaag 8 mei. In mijn innerlijke zit een stukje leegte en dat is vandaag bij mij goed merkbaar. Ik zal nog vele wegwaaiende pluizen moeten aanschouwen, wil dat het bij mij deze leegte niet meer merkbaar is.