12. mei, 2016

Prinsenbal

Op mijn kasteel, ergens in den lande, lees ik op mijn zonnewijzer een enkele keer de tijd af. Het is een pracht instrument, een stuk steen met een driehoekige wijzer erin gebracht en als dan de zon schijnt lees ik door de schaduwafdruk op de steen de tijd.

Mijn kasteel, het wordt dagelijks bezocht door vele bezoekers. Deze kijken geïnteresseerd rond in en buiten mijn kasteel. Het is een bezienswaardigheid in de omgeving waar het staat. Niet alleen mijn kasteel is een bezienswaardigheid, ook de omgeving van het kasteel. Doordat mijn kasteel hoog ligt in het landschap, hebben mijn bezoekers een fraai uitzicht op dit landschap. Het uitzicht, vanuit de verte wordt mijn kasteel toegezwaaid door windmolens en dat worden er steeds meer. Vanuit vele richtingen wordt mijn kasteel toegezwaaid.

Toezwaaien, ik kan er niet veel mee. Mijn plek in het kasteel is vast. Ik kan er niet van afkomen. Af en toe probeer ik van mijn plek te komen en dan kan ik door de gekleurde ramen heen kijken. Of door een opening in de buitenmuur. Ik zou zo graag buiten mijn kasteel van mij af willen kijken. Over de muren heen kijken en daarbij met mijn kanon een schot laten afschieten. Dit om een ieder te laten weten dat ik er ook ben. Mijn bezoekers doen dat op hun sociale media. Ik wil het laten weten met mijn kanonschot.

Buiten in, op en bij mijn kasteel. Ik heb een pracht van een balkon op het zuiden. Daar ben ik wel eens geweest. Tegenwoordig heb ik de hulp nodig van behulpzame passant die mij aanschouwt. Probleem is wanneer dit gebeurd er een suppoost geërgerd raakt en ik dan weer op mijn eenzame plaats wordt gezet.

Buiten wappert mijn vlag de gehele dag. Behalve bezoekers die naar mijn kasteel komen, is nog niet die ene naar mij toegekomen. Mijn kasteel heeft zoveel moois te bieden. Ik wil niet alléén tegen de muren aankijken. Daarbij…, het gazon rond mijn kasteel wordt op een geweldig gemekker kort gehouden. Daarbij hoeft mijn prinses haar handen niet te bezeren aan een gazonmaaier. Nee, ze mag mijn gouden bal vasthouden.

Oh…, wat verlang ik naar wat anders dan mijn huidige situatie op mijn gouden bal. Waarom zijn sprookjes voor mij geen werkelijkheid ?

 

Klik hier voor de foto’s van mijn Kasteel Bentheim.