22. mei, 2016

Attractief... Zo kunnen ogen van zich afkijken

Ik vind mijzelf een knappe man. Dat is het resultaat van dagelijks bezig zijn met mijn uiterlijk. Mijn uiterlijk moet een charmante uitstraling hebben. Vandaar dat ik altijd een spiegeltje bij de hand heb waarmee ik mijzelf kan bekijken of ik nog een mooie verschijning ben.

Bij mijn uitstraling zijn mijn ogen belangrijk voor mij. Mijn ogen zeggen naar anderen veel over mij. In ieder geval zeggen ogen veel over jezelf. In mijn directe omgeving waar ik nu sta, staan veel ogen van zich af te kijken. Samen met mijn ogen staan wij vandaag van ons af te staren. Dit met het doel om andere ogen die ons passeren te vermaken.

Bij het vermaken van andere ogen die ons passeren, doen wij een enkele keer een beweging van ons uit. Een glimlach, een zwaai en zelfs een handkus behoort tot het vermaak van andere ogen. Een uitzondering hierop, komt van binnen uit. Het walmt en het stinkt ook nog. Dat is aan mij niet besteedt, dit is niet goed voor mijn ogen. Zou ik zijn handelingen doen, dan zouden mijn ogen gaan tranen en zij gaan pijn doen.

Ogen, ze kunnen vele richtingen op kijken. Dit op een indringende wijze, streng, afvragend of onzeker. Ogen kunnen ook melancholiek van zich afkijken, een beetje droefgeestig. Onwennig kunnen ogen ook kijken. Alsof zij niet zeker zijn waarin zij nu zich bevinden of dat het nieuw is waarin zij nu zijn.

Mistroostig kunnen ogen ook van zich afkijken. Dit wanneer het in je innerlijke droevig is of je mist wat in het leven. Een kleine opfleur kunnen zorgen dat deze ogen wat vrolijker van zich af gaan kijken.

Bij een bepaald categorie ogen heb ik niet zoveel mee. Ogen die iets uitstralen waar zo op zichzelf niets bijzonders mee is en vertrouwd overkomen. Maar achter deze ogen, in het innerlijke van de persoon waartoe deze ogen behoren, zit een karakter wat mij niet aanspreekt en waarbij ik achterdochtig wordt naar deze persoon. Deze ogen spreken naar mij toe niet de waarheid en dat maakt dat ik alert en oplettend moet zijn naar de persoon achter deze ogen. Het is een kunst om andere ogen te doorgronden. Wat voor een persoon ziet er achter een paar ogen?

Ik zelf wil graag fraai en boeiend naar andere ogen kijken. Als ik ogen zie met een begeerlijke, uitlokkende of zelfs een verliefde uitstraling zie, dan doet dit mijn hart sneller kloppen. Het tegenovergestelde, ik vind het prachtig wanneer andere ogen mij aantrekkelijk vinden. Dat zij zich laten verleiden door mijn verschijning. Iets waar ik veel mee bezig ben. Ik beschouw het als een compliment wanneer andere ogen mij aankijken en mij beschouwen als attractief.

Bij al deze ogen wat ik vandaag zo zie, maakt dat het in mij leeg voelt. Zojuist zag ik ogen van zich afstaren waar mijn ogen juist niet van af kunnen kijken. Ik ga proberen met mijn begeerlijke blik in mijn ogen, bij hun aan tafel aan te schuiven. Misschien dat die ogen daar, mij ook wat toedelen.

 

Klik hier voor alle ogen, gefotografeerd op het Living Statues festival tijdens Borne op z’n Best op zondag 17 april.