30. jun, 2016

Met mijn voeten in het IJsselwater

Daar stond ik gistermiddag. Met mijn voeten in het water van de IJssel en ik stond nog niet eens de rivier zelf. Ik stond nog op het grasland langs de rivier, in de uiterwaarden.

Tja…, het was een natte gewaarwording dat ik mijn voorgenomen wandeling en ‘fotostrooptocht’ (ik wilde foto’s nemen) moest inkorten. Het IJsselwater staat nu al een paar weken hoog. Zo hoog zelfs dat er water in de uiterwaarden staat. Dit in de zomermaanden en dat komt weinig voor. Maar met tegenwoordig de ongekende zomers weet je niet meer wat het gaat worden in de Nederlandse rivieren, zoals ook in de IJssel. Het water kan laag staan bij lange en hete zomers en nu met de vele hoosbuien in ons land en in het buitenland staat het water hoog.

Wat ik gisteren wel gedaan heb is voldoen aan de geboden zoals staat aangegeven wanneer je de uiterwaarden betreedt. Ik had geen lucifers bij me. Bij de slijter kom ik zelden en als ik daar kom dan is het voor een cadeau voor iemand. Slapen onder een tentzeil kan ik niet, ik ben niet in het bezit van zoiets. Over afval meenemen naar huis, dat heb ik niet gedaan. Wel natte schoenen en broekspijpen. Daarbij…, ik had niets bij mij om als afval te kunnen benoemen.

Wat ik verder meegenomen heb naar huis is wat blauwe lucht en wolkenpartijen. Meer ging niet. Het IJsselwaterwater staat in de uiterwaarden en ik had mijn zwembroek niet bij mij en lieslaarzen ook niet. Het laatste heb ik niet eens. Nee…, ik moest het doen met deze nattigheden en dat heb ik thuis kunnen gebruiken als ontspanning achter mijn pc. Ontspanning, dat is mij aangeraden als advies.