15. aug, 2016

Vakantiegedachten langs de IJssel

De vakantie… De zomervakantie is voorbij… Hmm… Hmm… Jammer helaas… De realiteit van alledag is weer actueel.

Het was leuk. Een aantal weken lang ergens anders dan in mijn directe en bekende omgeving foto’s nemen en deze delen met het internet. Foto’s op genomen tijdens het trappen op de pedalen van mijn fiets, foto’s genomen ergens staand of gehurkt naast mijn fiets en foto’s in de omgeving wat haast mijn tweede thuis begint te worden.

Het was leuk. Ik heb veel gezien. Groen… Veel groen. Hoog… Zo hoog als hoogtevrees. Weids… Je kon daar in de wijde wereld het uitschreeuwen zonder gehoord te worden. Water… Zover als mijn ogen konden zien. Maar ook door het landschap kronkelend en stromend. Dit als een rivier.

Water… Kronkelend en stromend door het landschap. Ik kan gekscherend zeggen dat bij mij in de achtertuin ook water kronkelt en stroomt. Het stromend water heeft een naam. Het water, deze rivier heet de IJssel. Zittend op een zitje langs de IJssel zit ik het geheel te overdenken. Overdenken… Ik begin trek te krijgen in avondeten. Hiervoor moet ik naar huis en dit is voor mij gezien ergens links van de Bökkers Mölle.

 

Klik hier voor alle foto's langs de IJssel.