19. aug, 2016

Er is een huis, een groot huis...

Er is een huis, een groot huis en wanneer de zon schijnt, dan kan men in de woonkamer er zonnig bij zitten. Wanneer dan nog een verfrissend windje staat, dan wappert de vlag voor het huis prettig

Wat voor bewoners heeft het huis? Dit zijn diverse bewoners, van verschillende pluimage, diverse leeftijdsgroepen en verschillend van afkomst. In ieder geval heeft het huis bewoners, dat zich betrokken voelt met het huis. Er is een luisterend oor, er is toezicht en de omgeving van het huis wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Naast bewoners dat zich betrokken voelt, heeft het helaas ook andere bewoners. Bij hen ligt de betrokkenheid naar het grote huis toe wat minder. Zo erg zelfs, zij keren hun rug toe naar de overige bewoners. Een andere vorm van minder betrokkenheid tonen, maar wat minder demotiverend is naar de overige en wel betrokken bewoners, is het ganse dag slapen.

Wat kan er zo al in het huis gedaan worden naast de gewone dagelijkse levensgebeurtenissen? Het is een ideaal huis om je gedachten te overpeinzen. Een zwembad is aanwezig. Chillen…, dat kan er de gehele dag door. In de omgeving van het huis kan men wandelen in het natuurgebied wat aan het huis grenst. Ouderen kunnen hun levensstijl van vroeger voortzetten en het mag loshangen. Zolang de jongere generatie onder de bewoners maar geen hinder ondervindt. Dus geen wapperende haren voor de ogen van de jongere generatie.

Het eten in huis. Er wordt gezamenlijk gegeten, maar het kan ook als echtpaar en het is mogelijk om voor zichzelf te eten. Zolang in het laatste maar geen overlast geeft naar de overige bewoners. Voor het eten, na het eten en tijdens het eten geldt in het huis géén samenscholingsverbod. Men mag zich te allen tijde groeperen.

Dit is in het kort mijn huis waar ik in woon. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Hanuman en mijn achternaam is Langoer. Ik woon in het Na-aaphuis.

 

Klik hier voor alle foto’s wat in de omgeving van het Na-aaphuis in de Apenheul te Apeldoorn genomen zijn.