20. nov, 2016

Waar is die pot met goud?

Zondag 20 november… 2016. Het belooft volgens de weersberichten van afgelopen dagen een onstuimige dag te worden. Oké…, afwachten wat het wordt op deze zondag.

Zondagmorgen 20 november van het jaar 2016. Ik werd wakker met regengekletter op mijn slaapkamerraam. Tijdens mijn zondagse ontbijtje bleef het regenen. Ik besloot een foto wat ik gisteren genomen heb te bewerken, om deze te delen met de grote internetwereld. Hierna begon het droog te worden. Mooi… Ik besloot om mijn wandelschoenen te laten wandelen vandaag.

Ben ik vandaag aan de wandel over diverse wegen en landwegen. Dit met een afwisseling van droge momenten en wat regenmomenten. Zo heel af en toe kwam de zon tussen de bewolking door. Dat deed het niet veel. Maar op één van die momenten keek ik om… Er schoot bij mij één gedachte door mijn hoofd heen. “Waar is die pot met goud?” …ik heb er even ademloos naar gekeken en liet mijn ‘glinsterende’ gedachten gaan.

Die pot met goud was al gauw voorbij. Er dreef weer bewolking voor de zon en het werd grijs en grauw. Daarbij kwam er veel wind. Nee, die pot met goud is niet voor mij bestemd. Wel voor weervrouw Helga van Leur. Zij kan met gouden glans wijsheden vertellen over regenbogen.

Nog even over mijn wandelschoenen. Zij zagen samen met mijn persoon de regenboog. Het andere paar wandelschoenen waren vandaag thuis bij haar… Mijn ‘potje van goud’ en ik hadden besloten om dit weekend voor ons elk te houden met onze eigen bezigheden. Nu heeft zij op haar website haar beleving van haar laatst gelopen Pieterpad-etappe gedeeld met de grote internetwereld. Zonder een regenboog……