29. nov, 2016

Onverschrokken...

Je hebt van die fotografen… Wanneer een zij een fotocamera in hun handen hebben, dan zien zij veel in wat om hun heen is. Daarin doen zij onverschrokken hun werk.

Neem al die paparazzi, brutaal tot en met. Neem dan al de persfotografen, ze zitten bovenop het nieuws. Neem dan de oorlogsfotografen, deze spelen soms met hun leven. Eén ding hebben zij gemeen. Ze doen hun werk onverschrokken.

Mijn persoon als hobbyfotograaf. Ja…, ik kan brutaal zijn. Maar het blijft netjes. Daarbij kan ik wel onverschrokken mijn hobby uitoefenen. Ik fotografeer graag het stromend water in het landschap. Maar om tot een hoogtepunt mijn hobby te gaan uitoefenen? Nee, ik blijf dan graag met mijn voeten op de grond staan. Doe mij dan maar de wilde dierenwereld.

Maar als hobbyfotograaf word ik ook bekeken. Geniepig, dit bijna onzichtbaar en onverschrokken door de ander. Wat stond ik daar dan te doen? Mijn fotocamera stond daar de nevengeul, wat door het Fortmondse landschap heen ligt, te fotograferen. Dit in een prachtig zondagmiddag zonlicht in november. Onverschrokken…