31. jan, 2017

Almelo

Onlangs was ik daar. Ik ben er niet vaak geweest. Eigenlijk zelden, terwijl het voor mij niet ver reizen is. Waar was ik, ik was in Almelo.

Wat moet een mens in Almelo. Een stad in het oosten van Nederland. Vanuit het westen van Nederland gezien aan de andere zijde van de Veluwe, over de IJssel en zelfs aan de andere zijde van de Sallandse Heuvelrug in het Twentse land.

Almelo, het is zo mooi lang uit te spreken. Dat kan niet met de steden in het westen van Nederland. RotterdaM…, AmsterdaM…, Den HaaG…, UtrechT…… Nee, neem dan Almelo… Goed bedacht in het oosten van Nederland. Daar is over nagedacht. Hengeloooo…, Enschedeeee… en Almeloooo…

Hoe modern is Almelo? Het is modern en van alle tijden. Oud en nieuw gaan samen in deze stad. Het wordt gekoesterd. Er wordt modern gedacht en gebouwd. Als dan het bestuur dan ook maar in moderne termen denkt. Zo niet, dan mag het stadsbestuur trots zijn op hun architectonische onderkomen. Verder is het een stad net als andere steden, waar het gewone leven doorkabbelt.

Er is na mijn bezoek aan Almelo één grote vraag ontstaan. Ooit heb ik met aardrijkskunde geleerd dat Almelo in Twente ligt. Twente, een streek en regio in Nederland. Kijk ik omhoog in Almelo, dan zie ik de voorgenoemde regio daar hoog pronken.

Almelo, ik was er kort en heb daardoor niet veel van gezien. Een volgende keer hoop ik vele ‘grote wijzer rond’ deze stad te bekijken. Het wordt vervolgd in Almelo.

 

Klik hier voor de foto’s vanuit Almelo.