8. okt, 2017

Hanna (Goed doen voor een ander...)

Hanna is een zachte, lieve, wat bescheiden vrouw van 79 jaar…” Deze woorden speelden mij zondagmiddag 1 oktober op het perron van het station van Zutphen door mijn hoofd heen. Ik heb op deze middag Hanna mogen ontmoeten en leren kennen. Hanna… Ooit opgegroeid in de omgeving van Markelo en nu mag ik voor haar bezig.

"Het lijkt soms onmogelijk, totdat het gedaan is…" Afgelopen zomer had ik mij voor het project aangemeld. Bij mijzelf kijkend afgelopen zomer, daarbij denkend aan een zee van tijd, omdat mijn dagelijkse werkzaamheden anders waren en zijn dan voor enkele maanden geleden. Echter, het pakte bij mij anders uit. Ik mocht vele gesprekken voeren. Ik ben interessant… en dat doet mij goed.

In de dagen dat ik mijzelf mag vermaken, is het zinvol en het staat goed dat men eigen initiatieven ontplooit. In het vrijwilligerswerk is genoeg te vinden en het wordt gewaardeerd. Oké…, vanuit bepaalde perspectieven wordt met een uitzinnige waanzinnige visie er tegenaan gekeken.

Mijn aanmelding en dan initiatieven ontplooien ging bij mij niet. Ik had op een gegeven moment het in mij om mij af te melden. Want als ik iets wil doen, dan moet het goed doen voor een ander… Totdat naar mij toe Hanna - via een bericht op mijn pc - werd voorgesteld. Bij het lezen van het bericht heb ik mijn agenda geraadpleegd en hierna bepaalde activiteiten verschoven om tijd vrij te maken. Want nu werd het mij toegeschoven, ik kon zo aan de slag. Er werd een fotograaf gezocht. Klaartje heeft voor het zelfde project een verhaal geschreven, een stukje beleving uit de vroege kinderjaren van Hanna en bij een verhaal horen er foto’s bij. Afgelopen dagen in een bijzondere week (!) waren Klaartje en ik drukdoende om het binnen de opgegeven termijn in te sturen.

Afgelopen zondag heb ik Hanna, een lieve zachte vrouw mogen ontmoeten. Naast Hanna heb ik Henk mogen ontmoeten, haar echtgenoot. Ik heb lieve mensen mogen ontmoeten. Het is Klaartje en mij gelukt om het voor de opgegeven datum het verhaal en de foto’s op te sturen. Nu is het wachten of onze inbreng in het boek wordt geplaatst.

Fotograaf gezocht… en gevonden!  en  Goed doen voor een ander…  Het was een leuke donatie!

 

(!)… komt in een volgende blog