Mijn Kijk op Dingen

18. jan, 2018

Vraagje… Kijk jij wel eens in een spiegel naar jezelf? Wat zie je dan? Kijkend naar jezelf, waar gaan je gedachten naar toe? Voel je bij jezelf kijkend naar jou toe zelfverzekerd, groots, moedig of is het onzeker, afwachtende houding, met schaamtegevoel en andere mindere zelfkennis over jezelf?

Wanneer je in een spiegel kijkt naar je gezicht dan zie je de kenmerken en uiterlijkheden van je gezicht. Je hoofd zie je dan. In je hoofd en dan tussen je oren, achter de ogen gebeurt veel. Daar wordt het gedrag over jouw persoon gevormd en bestuurd. Oftewel jouw persoonlijkheid in de ogen van andere mensen om je heen. Ook wel karaktereigenschappen genoemd. Kijk eens naar jezelf. Bij de ene persoon voel je je happy en voelt het goed in de dingen wat je samen met die persoon doet. Daar tegenover kan het bij een geheel ander persoon zo maar zijn dat je je daar niet prettig bij voelt. Je voelt je daarbij onzeker.

In mijn spiegel bekijkt een hoofd naar zichzelf met een blik in de ogen, dat hoofd zou je niet op straat willen tegenkomen. Alleen al om zijn ogen. Voor zijn karakter en over zijn karakter hoef je je geen zorgen maken, dat gedraagt zich vriendelijk. Hij wel… Het gedraagt zich rustig en behoudend. Denkt over veel dingen na en neemt geen overhaaste beslissingen. Een prater is het ook niet, het is meer een luisteraar. Al is het de vraag wat het hoofd onthoudt. Afhankelijk van de interesse opdat moment en het besproken onderwerp houdt het de naar zich toegesproken informatie in zich of is het vrij kort daarna de informatie al weer kwijt.

Het hoofd is voor een ander niet veeleisend. Het is goedkoop, met weinig gelukkig en kan hierom genieten. Zijn levensstijl wat het hoofd dagelijks naar zichzelf bezig houdt is op dit moment veel ervaren. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat is het hoofd bezig om de beleving wat deze opdoet op een dag, op zich te nemen. Vroeger zat het hoofd in een sfeer wat feestelijk en vrolijk moest voorstellen, maar het hoofd heeft het even gehad met vrolijk en hierom leuk doen. Het bepaalt zelf wie zijn vriend mag zijn. Zo was hij verheugd dat hij werd meegenomen en dus weg tussen al dat ogenschijnlijke vrolijke en feestelijke wat om hem heen bevond. Vanaf dat moment is hij mijn vriend thuis. Wij delen samen een huishouden wanneer de Liefde (❤) niet aanwezig is. Hij compenseert het gemis op die momenten en zorgt ervoor dat er een drive is thuis. Er is veel nieuw op te doen en wij gaan het aan.

Nog even over voorheen. Twee hoofden weten wat zij niet meer willen. Karaktereigenschappen waar zij moeilijk en niet mee om kunnen gaan. Bij de opdracht wat volbracht moest worden was het een goede samenwerking tussen twee uiterlijkheden. Doods en levendig. Tussen een stil karakter en een soms luidruchtig karakter. Doods en levendig. Doods materiaal in de vorm van één of andere plastic én levend in levendige beenderen (soms stram…) met daarom heen vlezige materie omhuld door huid. Ik kom uit mijn kast…😮 Frits is een vriendelijke stil ogende huisgenoot en met hem heb ik mijn (huiswerk) foto-opdracht volbracht. Maak een zelfportret en vertel daarbij wat over jezelf… #FVS

…een fotosmaak in één…, twee…, drie… tinten.

22. dec, 2017

…een Kijk hierop. Het ‘stille’ is door gecontroleerde vernietiging en onklaar maken, hier ten toon gelegd. De tijd is tot stilte gebracht.
In de liefde ontstaat het vaak. Een periode van maanden afwachten en hierna is het voor geliefden ´leven´. Of dit in het boek gebeurt? Dat mag eerst gelezen worden. Vele zandlopers durend…
Geen behoefte aan het stille leven? Ga dan dobbelen… (#FVS)

22. dec, 2017

In vele keukenhuishoudens is het aanwezig. Het kan gebruikt worden om gezond en met weinig vet het eten te bereiden. Gebruik het daarom.
Voor de mens inwendig en om de lekkere trek wat bij menigeen vaak aan het eind van de dag ontstaat, ga bij voorkeur naar een goede groentewinkel. Kies daar voor goede producten, op kleur bij elkaar verzamelen en afrekenen aan de kassa.
Voor de verdere in- en aanvulling van het menu, wordt alles wat vliegt, loopt en zwemt vriendelijk met rust gelaten. Het geheel wat bereidt wordt is plantaardig. Alhoewel… Alle kleuren krijgen het straks heet.
Voor het heet bereiden van het menu, gebruik een fles ‘FRUITIG’. De inhoud hiervan is uitermate geschikt om het eten te bereiden… Al ging het hier meer om de fles waarbij men de inhoud gebruikt. (#FVS)

19. nov, 2017

Zondagavond… Dan wordt er Duitse televisie gekeken. Niks bijzonders hoor. Het is wel een ‘Krimi’, een Duitse detectiveserie!  Goed, vroeger las ik boeken van de Cock. Met Cee Ooo Cee Kaa. ‘s Avonds laat in mijn bed kon ik deze boeken lezen. Op televisie was er Inspector Morse, al was de Inspector in ‘A touch of Frost’ zo geweldig nors in zijn communicatie. Nog verder terug in de tijd; Der Alte en Derrick. Daar waren de ‘zeer stille slachtoffers’ zo realistisch, het was net echt. Tatort was vroeger ook op de televisie en het bestaat nog steeds. Tja… Ik heb vroeger veel ‘dood’ gezien op televisie.

Televisie kijken is verleden tijd. Offline… Online is heden. Daarnaast de afstandsbediening van de audio binnen handbereik. Huiswerk maken als ook beoefenen van leerstof en andere computervaardigheden uitoefenen voor diverse activiteiten. Als het ‘s avonds goed is, nog even muzikaal op YouTube, een muziekstream of (internet-)radio. Mijn favorietenlijst wordt geregeld aangevuld. Het is de avond beter doorkomen. Vroeger wanneer er niks meer op de televisie was en het plat vermaak was, dan was het…… Slapen op de bank.

In mijn woonkamer staat nog zo een mooi exemplaar. Zo een toestel met een kleine 55 centimeter beeldbuis. Aan de achterzijde een flinke uitbouw. De kleuren worden wel als kleur door de beeldbuis de woonkamer in gestraald. O ja, er zit ook Teletekst op. Het is geen stereo en de afstandsbediening werkt niet meer, maar ja… Het geheel is ook van 1995, dus meer als twintig jaren aanwezig als huisraad. Sinds weet ik niet meer, staat er bovenop mijn televisie een decoder van mijn kabelexploitant. Dit om het digitale Tv-signaal om te turnen naar een ander signaal. Daar staat het geheel als huisraad vanaf het moment dat ik op mijzelf woon. Geheel stil en heel weinig actief als zinvolle huisraad. Vroeger… Heel vroeger keek ik veel televisie.

Nu het elektronische en met een Eindhovense naam daar gelaten. Daar waar mijn tweede eettafel staat wordt op zondagavond vaak Tatort gekeken. Onlangs keek ik met een scheef oog mee. Diagonaal ging het van mijn laptop met veilige leerstof (VCA leerstof), naar met een wat sterk benodigde zenuwstelsel kijk op een computerscherm, waar online een aflevering van Tatort weergegeven werd. Paranormaal… Het was niet normaal, maar dat is de misdaad ook niet. Psychisch… Hoeveel individuen op straat en waar dan ook hebben niet een ‘kronkel’, een stoornis tussen de oren? Het kon zijn dat deze aflevering vlak voor een angstaanjagend (de ander een beetje schrik geven😀) maar vriendelijk feestdag uitgezonden werd. Wie weet het? Halloween misschien…? Het zou aan de makers van deze aflevering gevraagd moeten worden. Er waren genoeg scenes in deze aflevering om angst naar de kijker te geven. Hoe sterk is jouw zenuwgestel…?

 

Klik hier voor alle foto’s. Zo’n avondje een Krimi kijken bracht mij op het idee om als een duister persoon op zondagavond te dolen door Enschede. Op zoek te gaan naar het licht en deze zonder angst vast te leggen.

2. sep, 2017

Overdenkingen in…

 

 

 

 

 

 

 

 

Afweging…

 

Gepeins…

 

Overpeinzing…

 

Overweging…

 

Gelukkig zonder een sprekende preek, alleen maar stilte…