14. sep, 2016

Ik staar door het raam… en droom

Ik staar door het raam naar de wereld daar buiten. Vraag me af of moeder aarde zal overleven. En hoop dat de mensen uiteindelijk stoppen haar te mishandelen…

Al bewegend buiten, zie ik dat wij met ons allen op een kostbaar stukje aarde wonen. Grond, water, lucht, natuur, bewegend, stil… Wat is er niet door mensen beïnvloed en wat mag er buiten onze invloedsfeer blijven?

 

 Uiteindelijk zijn alleen wij twee over. En daar zijn we dan, vechtend voor ons leven. Terwijl  we zien hoe het verleden zich herhaalt. Keer op keer…

Ooit is de mens ontstaan op onze aarde. Twee mensen, een man en een vrouw. Vanuit deze twee mensen is de huidige mensheid ontstaan. Kan er uit deze mensheid twee mensen opstaan die het beste hebben met onze aarde en met de mensen die er op wonen.

 

Ik ben maar een dromer. Ik verdroom mijn leven. Ik ben maar een dromer. Die droomt van betere dagen…

Ooit waren er betere dagen. Er was harmonie en deze dag in, dag uit. Harmonie in mensen met de natuur en harmonie in mensen onderling. Dat was ooit… Wat wil je…? Wat kun je…? Vanaf dat moment zijn mijn dromen onrustig.

 

Ik kijk hoe de zon ondergaat, zoals ieder van ons. Ik hoop dat het ochtendgloren een teken meebrengt. Een betere plek voor degene die met ons meegaan. Deze keer…

Wanneer de zon opkomt, het mooiste moment van de dag. Een nieuwe dag breekt aan. Nieuwe kansen. Al bewegend in het ochtendgloren geeft mij dit energie en kracht. Ik probeer dit mee te nemen in mijn dromen.

 

Ik ben maar een dromer. Ik verdroom mijn leven. Ik ben maar een dromer. Die droomt van betere dagen…

In betere dagen gaat alles goed en voorspoedig. In mindere dagen kunnen er ongelukken gebeuren. Dat is naar mij toe gewaarschuwd. Nu zijn er dromen met ongelukken. Ik droom onrustig.

 

Jouw hoger macht is misschien God of Jezus Christus. Dat maakt mij eigenlijk niet zo veel uit. Zonder elkaar is er geen hoop voor ons. Ik leef in een droom van fantasie…

Er is een hogere macht en in mijn dromen is een ander. Wij kunnen in fantasie dromen. Dromen in het heden en dromen naar wat moet komen. Naar wat moet komen, dat is nu dromen met onzekerheid.

 

Konden we allemaal maar gewoon rust vinden. Het zou fijn zijn als we als één zouden kunnen leven. Wanneer zal al deze woede, haat en al deze vooroordelen. Voorbij zijn…

Mijn dromen van nu… in het heden… na alles wat ik niet in mijn dromen verwachtte…, zijn nu dromen wat bij mij veel doen. Emotie, weemoed en verlangen in mijn dromen. Woede en boosheid, maar ook stilte… Ik kan in mijn dromen ook stil zijn. Stil zijn… Afwachten om te reageren. Buiten mijn dromen om.

 

Ik ben maar een dromer. Ik verdroom mijn leven. Vandaag… Ik ben maar een dromer. Die droomt van betere dagen. Okay…

Ik ben maar een dromer. Die zoekt naar de weg. Vandaag… Ik ben maar een dromer. Die zijn leven verdroomt. Oh ja ja ja…

Er is één droom, deze komt vaak terug in mij. Sentimenteel, het is een droom met emoties. Ik droom…, dat de aarde een mooie wereldbol wordt. Ik droom…, dat het met alle mensen om mij heen goed komt. Ik droom…, dat het met ons beiden (ze is goed voor mij!) goed blijft. Ik droom…, dat het goed komt in mij… Ik staar door het raam… en droom.

 

Klik hier voor alle dromerige foto's van mij wat ik door het raam zag. Deze zijn genomen in de omgeving van Bad Emstal in Duitsland en aan de IJssel in en rond Deventer.

Opmerkingen

14.09.2016 23:04

Hein

Je gevoelens en wat je ziet mooi verwoord Arendjan. Je bent niet de enige.

15.09.2016 07:11

Arend-Jan

Konden dit maar meer mensen doen, dan zou er naar elkaar toe respect, vertrouwen, begrip en waardering zijn.
Lezend naar jouw woorden. Jij hebt het ook...