30. sep, 2016

Mijmeringen bij een avondlucht langs de IJssel

Mijmering… Het laatste zonlicht vandaag. De wolken worden voor vandaag nog even verlicht. Straks is het donker. Nu laten de wolken het laatste zonlicht door hun wolkenpracht heen glinsteren.

Mijmering… Onder het wolkendek, door het aardse land stroomt water. Het water komt van ver. Het heeft vele dagen over gedaan om hier te komen. Daarvoor is het water uit de hemel komen neerdalen. Sneeuw en regen, vele dagen terug.

Mijmering… Het stromend water stelt grenzen op voor een ieder leven. Het leven kan niet verder dan tot het water. Het leven kan niet verder daar waar het water eindigt. Het laatste zonlicht wordt door het stromend weerkaatst.

Mijmering… Het laatste zonlicht in het water kan doorbroken worden. Het stromend water is niet voor altijd een grens. In het water bewegen, aan de oppervlakte. Hiermee bereikt men de overkant van het stromend water.

Mijmering… Verlicht door het lichtgevend wolkendek, is een landschap waar te nemen. Een landschap wat voor het grootste deel is gevormd door het stromend water. Naast het water heeft het leven wat langs het stromend water woont meegeholpen het landschap te vormen.

Mijmering… Langs het stromend water en in het stromend water is er leven. Leven onder de verlichte wolken. Leven in het donkere stromend water. Er is ook leven op het stromend water.

Mijmering… Het stromend water is een deel van een cyclus. Het is terugkerend. Stromend water door het aardse land. Als regen en sneeuw zwevend onder een blauwe hemel. Vanaf het aardse land zijn wolken waar te nemen. Vanaf de hemel is het of het aardse land in een wolkendeken is gewikkeld.

Mijmering… Het stromend water stroomt altijd door. Het water blijft stromen door het aardse land. Water keert altijd om naar wat het daarvoor was. Om het stromend water te gaan oversteken moet gewacht worden. Wachten op een terugkerende beweging.

Mijmering… Wachten voor het stromend water. Onder de verlichte wolken en boven het aardse land hoeft niet gewacht worden. Daar kan het leven zich mee laten varen met de wind. Tussen de wolken en het aardse land blaast een wind. De wind is onzichtbaar.

Mijmering… Donkere silhouetten langs het stromend water. Een donkere weg naar het stromend water. Het zonlicht verdwijnt aan de hemel. De wolkenpracht wat de wolken van zich laten glinsteren wordt minder. Het is einde dag…

 

Klik hier voor alle foto's wat ik in mijn mijmeringen zag op dinsdag 27 september.