16. mei, 2017

De ‘anticonceptie’ is opgerookt

Wanneer je een moment vrij bent, moet wachten en hierom een pauze kunt nemen, dan kun je de straat op gaan om van je af te kijken… Kijken wat er op straat gebeurt en kijken wat er op en rond de straat waar te nemen is.

Gisteren in Enschede was er veel contrast in de lucht. Zo ook op straat, het puilde eruit. Wat kan de mens de straat mooi versieren. Maar daarbij; mooi blauw is niet lelijk. Deze blonde rijdt voorbij de versierselen wat op straat ligt.

Verder het contrast volgen. Hierbij naar binnen gaan. Bij Sissy-Bo… Wat staan die twee daar links te doen? Naar buiten gaan om het straattafereel verder te bekijken. Er wordt tussendoor gemanoeuvreerd. Hier niet, op de achtergrond wordt misschien de dag besproken op het plein. Verderop bij The Sting lopen deze dames door. Dit terwijl ook op het plein, op een zitmeubilair gezond geluncht wordt en het openbaar vervoer blijft doorrijden.

De dame rechts kijkt wat het jongetje doet, maar veel aandacht geeft zij niet. Nee, zij lopen samen door en het jongetje kijkt daarbij omhoog. Waar naar…? Niet naar de toiletvoorzieningen elders, want daar wandelt zij door waar deze jongens van hun ijsco genieten en blijkbaar een vrolijke conversatie hebben. Dit alles op het Van Heekplein in Enschede waar het straatleven door blijft gaan. Zo ook met het gevederde leven.

Er wordt een aanloop genomen. De loopsnelheid wordt verhoogd, er wordt door het water gestapt, het blauwe gedaante is voorlangs gegaan en het jongetje zit nog geduldig op zijn driewielertje zonder zijn moeder bij de hangreep. “Meneer… meneer… Mogen wij op de foto?” Oké… jongens, daar gaat deze. “Als jullie mij aanschrijven, dan stuur ik het door.” Dit alles op het grote plein.

Er moet weer terug gaan, hoewel het smakelijk is. Echter het licht is groen. Maar dat wordt links gelaten, want er wordt wat bekeken en dat ging een tijdje door. Dit alles bij veel contrast in de lucht en waar op straat de ‘anticonceptie’ is opgerookt en de lege verpakking achteloos is weggegooid.

 

Klik hier voor alle foto’s genomen op en rond het Van Heekplein in Enschede.

Opmerkingen

16.05.2017 16:54

Alex

en alledaagse dag in Enschede - mooi in beeld gebracht

17.05.2017 07:26

Arend-Jan

...en dat door alledaagse mensen, die de hoofdrollen vervullen op de foto's. Mensen kijken...