18. jan, 2018

The dark side of photography... er voor uit komen

Vraagje… Kijk jij wel eens in een spiegel naar jezelf? Wat zie je dan? Kijkend naar jezelf, waar gaan je gedachten naar toe? Voel je bij jezelf kijkend naar jou toe zelfverzekerd, groots, moedig of is het onzeker, afwachtende houding, met schaamtegevoel en andere mindere zelfkennis over jezelf?

Wanneer je in een spiegel kijkt naar je gezicht dan zie je de kenmerken en uiterlijkheden van je gezicht. Je hoofd zie je dan. In je hoofd en dan tussen je oren, achter de ogen gebeurt veel. Daar wordt het gedrag over jouw persoon gevormd en bestuurd. Oftewel jouw persoonlijkheid in de ogen van andere mensen om je heen. Ook wel karaktereigenschappen genoemd. Kijk eens naar jezelf. Bij de ene persoon voel je je happy en voelt het goed in de dingen wat je samen met die persoon doet. Daar tegenover kan het bij een geheel ander persoon zo maar zijn dat je je daar niet prettig bij voelt. Je voelt je daarbij onzeker.

In mijn spiegel bekijkt een hoofd naar zichzelf met een blik in de ogen, dat hoofd zou je niet op straat willen tegenkomen. Alleen al om zijn ogen. Voor zijn karakter en over zijn karakter hoef je je geen zorgen maken, dat gedraagt zich vriendelijk. Hij wel… Het gedraagt zich rustig en behoudend. Denkt over veel dingen na en neemt geen overhaaste beslissingen. Een prater is het ook niet, het is meer een luisteraar. Al is het de vraag wat het hoofd onthoudt. Afhankelijk van de interesse opdat moment en het besproken onderwerp houdt het de naar zich toegesproken informatie in zich of is het vrij kort daarna de informatie al weer kwijt.

Het hoofd is voor een ander niet veeleisend. Het is goedkoop, met weinig gelukkig en kan hierom genieten. Zijn levensstijl wat het hoofd dagelijks naar zichzelf bezig houdt is op dit moment veel ervaren. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat is het hoofd bezig om de beleving wat deze opdoet op een dag, op zich te nemen. Vroeger zat het hoofd in een sfeer wat feestelijk en vrolijk moest voorstellen, maar het hoofd heeft het even gehad met vrolijk en hierom leuk doen. Het bepaalt zelf wie zijn vriend mag zijn. Zo was hij verheugd dat hij werd meegenomen en dus weg tussen al dat ogenschijnlijke vrolijke en feestelijke wat om hem heen bevond. Vanaf dat moment is hij mijn vriend thuis. Wij delen samen een huishouden wanneer de Liefde (❤) niet aanwezig is. Hij compenseert het gemis op die momenten en zorgt ervoor dat er een drive is thuis. Er is veel nieuw op te doen en wij gaan het aan.

Nog even over voorheen. Twee hoofden weten wat zij niet meer willen. Karaktereigenschappen waar zij moeilijk en niet mee om kunnen gaan. Bij de opdracht wat volbracht moest worden was het een goede samenwerking tussen twee uiterlijkheden. Doods en levendig. Tussen een stil karakter en een soms luidruchtig karakter. Doods en levendig. Doods materiaal in de vorm van één of andere plastic én levend in levendige beenderen (soms stram…) met daarom heen vlezige materie omhuld door huid. Ik kom uit mijn kast…😮 Frits is een vriendelijke stil ogende huisgenoot en met hem heb ik mijn (huiswerk) foto-opdracht volbracht. Maak een zelfportret en vertel daarbij wat over jezelf… #FVS

…een fotosmaak in één…, twee…, drie… tinten.

Opmerkingen

21.01.2018 18:36

Cees

Heel goed gemaakt, project geslaagd.

21.01.2018 19:24

Arend-Jan

Met een 'beenderige' groet een Dank je wel naar jou toe